8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Gemeente Zuidplas wil handhaving zo snel mogelijk weer op sterkte hebben

De gemeente Zuidplas doet er alles aan om de bezetting van het team Handhaving op sterkte te hebben. Dit liet de gemeente weten in een digitale persconferentie over handhaving en veiligheid op donderdag 1 oktober.

Twee medewerkers van het team hebben ontslag genomen nadat zij zichtbaar waren op een van de gepubliceerde seksvideo’s die bij het gemeentehuis in Zuidplas waren opgenomen. Hiermee werd zowel de afdeling Handhaving als de gemeente Zuidplas in een slecht daglicht gesteld. Hierdoor worden de handhavers van Zuidplas, die niks met het incident te maken hadden, op sociale media, in brieven en soms op straat nog steeds over lastig gevallen of belachelijk gemaakt.

Volgens veiligheidscoördinator Raymond IJsselstijn zijn er twee vacatures opengesteld maar is de vijver met handhavers waarin men kan vissen klein. Een detacheringsbureau moet de gemeente helpen om de vacatures zo snel mogelijk in te kunnen vullen. Tot die tijd wordt er er gebruik gemaakt van de goede samenwerkingsafspraken met de politie en gaan de twee overgebleven BOA’s als koppels met wijkagenten op pad. Het is en blijft wel het gemis van 50% van de capaciteit De prioriteit ligt nu bij het handhaven van de corona maatregelen en als het kan in combinatie met het huidige werk.

Onderzoek blijft vertrouwelijk

Het eerdere onderzoek door Hoffmann, kosten 20.000 euro, blijft vertrouwelijk. Volgens de burgemeester kan dit niet naar buiten worden gebracht vanwege de privacy van alle betrokkenen. In het gesprek wilde hij alleen kwijt dat drie van de vier medewerkers werkzaam waren bij de gemeente Zuidplas en de vierde man of vrouw geen band had met de gemeente Zuidplas.

Advertentie