8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Mantelzorg special deel 1 ; Wat is mantelzorg? (+video)

Mantelzorg is een breed begrip en daarom neemt Gouwe IJssel Nieuws u mee naar het steunpunt Mantelzorg van Welzijn Zuidplas, waar men mantelzorgers ondersteunen. Dit ondersteunen varieert van een luisterend oor toch aan praktische tips of respijtzorg.

Joke Deelen legt uit in de onderstaande video wat mantelzorg is en aankomende maandag zal Annelies Simons uit wat mantelzorg is voor kinderen die het doen voor ouders, broertjes of zusjes. Aankomende week is het de week van de jonge mantelzorger en welzijn Zuidplas heeft hier ook een activiteit voor gepland.

Heel veel mensen zeggen: “dat doe ik omdat ik van iemand hou, dat doe ik omdat ik zijn vader of moeder ben, Omdat ik met hem of haar getrouwd ben en beloofd heb om lief en leed te delen”. Maar mantelzorg gaat toch iets verder dan die gebruikelijke zorg

Joke Deelen, steunpunt Mantelzorg van Welzijn Zuidplas

Aankomende week komt Hetty de Bie ook aan het woord over mantelzorg over een partner met Dementie en het project SAAM van Welzijn Zuidplas en de gemeente Zuidplas. Wethouder de Haas en Joke Deelen sluiten de serie af met een oproep aan alle mantelzorgers van Zuidplas.

Maar wie meer wil weten of een vraag heeft kan op de website van Welzijn Zuidplas meer informatie vinden. “We horen graag zo snel mogelijk dat iemand mantelzorger wordt van huisarts of instelling, dan kunnen we gelijk mensen ondersteunei” laat Joke Deelen weten. Hieronder het hele interview met haar. .

kopfoto : Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay

Advertentie