8.5 C
New York
zondag 1 november 2020

Gemeente verwacht weekmarkt Zevenhuizen half december terug op Dorpsplein

De gemeente Zuidplas verwacht dat de weekmarkt in Zevenhuizen uiterlijk half december terug is op het Dorpsplein. Dat is te lezen in de antwoorden op een schriftelijke vraag van PvdA/GroenLinks raadslid Martin Damen.

Damen had de volgende vraag ingediend bij het college van B&W :”Al enige tijd is het complex van woningen opgeleverd waar voorheen het gemeentehuis van Zevenhuizen stond. Kunt u aangeven wanneer de markt weer terugkeert naar het centrum van dit dorp?“.

Uit de beantwoording blijkt dat dit pas mogelijk is, nadat het college van B&W een verkeersbesluit heeft genomen dat de markt op deze plek mag staan. Op dit verkeersbesluit kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden en deze termijn is 6 weken na publicatie. Pas als deze termijn is verlopen wil de gemeente de verplaatsing van Swanla naar het centrum van het dorp doorzetten. Dit kan echter nog later worden als er belanghebbenden een bezwaar gaan indienen tegen het verkeersbesluit.

De markt heeft eerder een aantal maanden bij de Jumbo gestaan maar door vertraging is het in november 2019 uiteindelijk verplaatst naar het parkeerterrein van Dorpshuis Swanla. Raadslid Damen had hier eerder ook al vragen overgesteld en legde de problematiek toen uit voor de camera van Gouwe IJssel Nieuws.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
543VolgersVolg