8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

VVD Zuidplas stelt vragen over kosten leerlingenvervoer (+video)

De VVD Zuidplas heeft vragen gesteld over de stijgende kosten van het vervoer van leerlingen uit Zuidplas naar het speciaal onderwijs.

Omdat er zowel over 2018 als over 2019 een tekort is op de begroting wil de VVD weten war het vandaan komt. In beide informatienota’s stelt het college van B&W dat het aantal kinderen dat gebruikt van maakt stijgt en het BTW tarief stijgt van 6 naar 9%. Raadslid van Wijnen vindt dat raar dat dit nu 2 jaar achter elkaar wordt gebruikt als reden en wil hier meer uitleg over.

Van Wijnen vraagt in de vragen ook naar een onderverdeling van hoeveel kinderen er nu gebruik van maken, gesplitst in aantal kinderen met een cluster indicatie, een fysieke beperking of vanwege een geloofsovertuiging vervoer krijgen aangeboden. In een interview hieronder geeft van Wijnen aan dat deze laatste groep een eigen keuze is en daarom niet voor in aanmerking hoeft te komen.

Het VVD raadslid vraagt zich ook af wanneer het duidelijk wordt of thuisnabij onderwijs al zijn vruchten gaat afwerpen en wanneer er een daling komt van het aantal kinderen. Ook is hij van mening dat de melding van de tekorten eerder gemeld hadden worden aan de gemeenteraad, al bij de zomernota en niet pas nu bij de najaarsnota.

Advertentie