8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Motie huurcompensatie buitensportverenigingen wekt verontwaardiging

De fractie van de PvdA/GroenLinks lag onder vuur tijdens een ingediende motie over de huurcompensatie van buitensportverenigingen. Martin Damen, raadslid had een email conversatie gekregen tussen een voorzitter van een sport vereniging en de gemeente Zuidplas.

Damen had na een artikel in huis aan huis krant Hart van Holland over dat de verenigingen niet genoeg compensatie kregen, contact opgenomen en een motie ingediend met daarbij een notitie over het onderwerp. Hierin werd gesteld dat de communicatie niet goed verliep en dat er sprake was van het feit dat er geen respons kwam van de gemeente.

Wethouder Verbeek zei dat hij door deze motie en notitie geraakt was en wilde verder daarover niet in detail treden. Daar waar van een verstoorde verhouding sprake was, was dit allang opgelost. Damen wilde de wethouder niet raken maar stelde dat uit de mailwisseling die hij had en het artikel in de krant dat hij deze conclusie moest trekken. Verbeek herkende zich daar niet in en vertelde dat hij persoonlijk inmiddels met alle buitensportverenigingen gesproken had.

Een aantal fracties reageerde op de motie en het VVD stelde dat het door de PvdA/GroenLinks voorgestelde OZB korting door bijvoorbeeld ondernemers en werknemers die vrezen hun baan vreemd bekeken zal worden. “Hoe kijkt een ondernemer naar deze motie die zijn omzet ziet dalen? Hoe kijkt een inwoner hiernaar die recent zijn baan is verloren en wel de hypotheek en OZB moet betalen?” stelt raadslid Karreman.

Van der Spek van de ChristenUnie-SGP was kort en had geen bijval voor de motie maar noemde de motie “Stemmingmakerij“. De Jonge (CDA) was boos dat de motie zonder verdere verdieping in was gediend en juist goede relaties kon verstoren. “Wilt u een brug slaan of met een hamer op de brug slaan?” vroeg ze Damen.

Damen bleef volhouden dat hij de emailwisseling basis vond voor zijn mening ondanks dat hij van de raad hoorde dat er een tweede brief was gestuurd door de verenigingen in kwestie en de kou uit de lucht was. De motie werd verworpen, Ferry van Wijnen onthield zich van stemming omdat hij voorzitter is van de Tennisvereniging Zevenhuizen.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg