8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Kogelregen afgeschoten op autoverhuurbedrijf in Nesselande (video)

Op zondagmorgen 13 december is er een regen van kogels afgeschoten op een pand aan de Christa Erhlichhof in Rotterdam Nesselande nabij de A20.

Volgens een van de bewoners is het gebeurd om 03:16 uur want hij vertelde dat hij op dat moment op zijn telefoon keek. Hij noemde de aanslag bizar maar ondanks dat het beschoten pand aan de overkant ligt van zijn huis maakte hij zich geen zorgen. Een andere bewoonster kwam met haar man ook kijken naar het pand en schrok van de 27 kogelgaten die in het pand zitten. Niet alleen in de buurt maar ook in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn de schoten gehoord.

De politie heeft vannacht direct de omgeving afgezet en de Forensische Opsporing heeft veel hulsen gevonden voor het pand. Het lijkt erop dat er met een automatisch wapen is gevuurd op het pand. In het pand was niemand aanwezig op dat vroege tijdstip en zijn er geen slachtoffers gevallen. Aan het einde van de ochtend was de politie wederom bezig met onderzoek. Bij het pand was het een komen gaan van mensen uit de buurt die nieuwsgierig waren en ook Hart van Nederland kwam televisieopnamen maken.

De politie heeft vannacht al een man aangehouden langs de A20 maar die bleek na onderzoek niks met de schietpartij te maken te hebben. Bij een andere afrit van de A20 heeft de politie een leeg voertuig aangetroffen en meegenomen voor verder onderzoek. De politie van Rotterdam roept eventuele getuigen of bezitters van videobeelden op om contact op te nemen met de politie

In februari 2020 was er aan de andere kant van het industrieterrein al een schietpartij geweest op het Emmy van Leersumhof en in maart 2019 werd ongeveer aan de andere kant van de A20 een ander autoverhuurbedrijf beschoten in Nieuwerkerk aan den IJssel. Toenmalig burgemeester Stoop van Zuidplas heeft toen dat pand per direct gesloten voor 2 weken. Daarna is het bedrijf vertrokken uit Nieuwerkerk. Of in Rotterdam het pand gesloten gaat worden, is nog niet duidelijk maar het pand zag er vrij leeg en verlaten uit.

Advertentie