8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Weer betonstukken naar beneden gevallen bij station Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas heeft op het fietspad onder station Nieuwerkerk aan den IJssel weer betonstukken opgeraapt die van het perron afkomstig zijn.

Hiervan maakt de gemeente Zuidplas melding in een Twitter bericht. De gemeente heeft het beton opgeraapt en ProRail op de hoogte gesteld. In oktober zijn er ook twee betonstukken gevallen op het fiets- en wandelpad onder het NS station. Een van deze brokken was toen 22 centimeter lang en woog ruim 1200 gram.

ProRail liet toen weten aan Gouwe IJssel Nieuws dat het kwam door spelende kinderen onder het perron en dat die de stukken beton kapot hadden getrapt. “Afgelopen donderdag heeft een machinist jongeren gezien onder het perron, dat aan de zijkant open is. Zij zijn vermoedelijk via het talud naar boven in het gat geklommen, waardoor spoorballast of ander betonmateriaal/afval naar beneden is gekomen. Dat is een onwenselijke situatie” aldus ProRail toen.

De fractie van de SP heeft toen vragen gesteld over dit incident en in antwoorden laat de gemeente weten dat ProRail het probleem zou gaan aanpakken : “Als eerste gaat ProRail met de onderhoudsaannemer in overleg om te bekijken hoe de ruimte onder het perron dichtgemaakt kan worden. Daarnaast heeft ProRail na het voorval met het betonbrok op 27 oktober het kunstwerk onderzocht op loszittende betondelen aan het ‘plafond’ van het viaduct en hierbij is niets aangetroffen. Als extra maatregel is de onderhoudsaannemer van ProRail gevraagd om het beton van de viaductrand wekelijks in plaats van maandelijks te inspecteren en indien nodig losse brokken beton los te trillen. Voor de langere termijn is de actie om de betonrand te behandelen waardoor er geen vocht meer in het beton kan trekken en hierdoor er geen nieuwe brokstukken loskomen“.

De maatregelen hebben toch niet goed gewerkt nu er weer beton naar beneden gekomen is. Gouwe IJssel Nieuws heeft ProRail om een reactie gevraagd.

Advertentie