8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Geen geld maar een lot voor een kerstboom in Zuidplas

De gemeente Zuidplas gaat dit jaar de kerstbomen anders inzamelen dan voorheen, door de coronamaatregelen krijgen kinderen geen 50 eurocent meer voor een boom maar kunnen ze een lot inleveren.

Op woensdag 6 januari 2021 zamelt de gemeente net zoals andere jaren weer kerstbomen in. Echter doet de gemeente het dit jaar een beetje anders. In verband met de aangescherpte regels rondom corona worden dit jaar in Zuidplas minder inleverlocaties ingericht. In totaal komen er vijf inleverpunten in plaats van 11 zoals begin dit jaar. Inwoners kunnen hier hun kerstbomen tussen 12:00 en 16:00 uur inleveren. Op deze locaties wordt een plek met hekken afgezet waarin inwoners de kerstbomen kunnen neerleggen. Op deze manier worden zoveel mogelijk contact en opstoppingen voorkomen. Op alle locaties zorgt de gemeente voor toezicht.

Dit zijn de inleverlocaties op 6 januari 2021:

Nieuwerkerk aan den IJssel
• Parkeerplaats Schelde nabij fietstunnel van 12.00 tot 16.00 uur
• Parkeerplaats WC Dorrestein nabij glascontainers van 12.00 tot 16.00 uur

Moordrecht
Parkeerplaats bij Sporthal de Zuidplas van 12.00 tot 16.00 uur

Moerkapelle
Parkeerplaats Op Moer van 12.00 tot 16.00 uur

Zevenhuizen
Koning Willem Alexanderlaan van 12.00 tot 16:00 uur

Na sluitingstijd worden alle ingeleverde bomen van de locaties verwijderd. Er “overnachten” dus geen bomen in de openbare ruimte.

Loterij met kans op leuke prijzen

Andere jaren gaf de gemeente voor elke ingeleverde boom €0.50 eurocent. Binnen de huidige coronamaatregelen kan de uitbetaling op de locaties niet veilig gebeuren. Daarom is wat anders bedacht.

Onder kinderen tot 16 jaar verloten we per locatie drie cadeaukaarten van €10, €15 en €20 euro. Kom je een boom inleveren? Neem dan een briefje mee met daarop je naam, je leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer en gooi deze in de daarvoor bestemde brievenbus op een van de locaties. Je mag per persoon 1 briefje inleveren. Op woensdag 3 februari 2021 reikt Wethouder Jan Willem Schuurman, mits de coronamaatregelen dat toelaten, de prijzen uit aan de winnaars. De winnaars krijgen vooraf een email dat ze gewonnen hebben.

Kerstboom met kluit

Op woensdag 6 januari 2021 kunnen bij het inleverpunt in Moordrecht (Parkeerplaats bij Sporthal de Zuidplas) tussen 12.00 en 16.00 uur ook kerstbomen mét kluit ingeleverd worden. Alle ‘gezonde’ kerstbomen met kluit uit Moordrecht worden niet versnipperd, maar geplant op het braakliggend terrein achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht. De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee onderhouden komend jaar de bomen. Met deze bomen bouwen we samen aan een groener Moordrecht én dragen we bij aan een circulaire economie!

Levert u een boom met kluit in, dan vragen we u om vooraf hun contactgegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) op een briefje te schrijven en deze mee te nemen. Dit briefje kan in de daarvoor bestemde brievenbus op die locatie gestopt worden. Binnen 5 werkdagen ontvangen deelnemers een mail met daarin een unieke code. Met deze code dingt u in december 2021 mee naar een van de kerstbomen die het hebben overleefd in het kerstbomenbos. U kunt daar dan zelf een kerstboom uitzoeken. De bomen die niet geplant kunnen worden, gaan net als voorgaande jaren, in de versnipperaar

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg