8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Meer inleverpunten en schriftelijke vragen over kerstbomen inzameling

De gemeente Zuidplas heeft na heel veel reacties op socialmedia het aantal inleverpunten voor kerstbomen uitgebreid. Vooral in de Facebookgroepen Je bent Nieuwerkerker, Je bent Zevenhuizenaar en Je Bent Moordrechtenaar waren de reacties niet mals op de aankondiging dat het inzamelen van kerstbomen flink anders zal gaan.

In de facebookgroepen was er veel kritiek dat er geen inleverplaatsen gepland waren in de Nieuwerkerkse wijk Zuidplas, in de dorpskern van Zevenhuizen en slechts 1 plek in Moordrecht. De gemeente was niet doof voor de kritiek en heeft meerdere plekken ingesteld in de dorpen en gaat nu ook langs in het buurtschap Oud Verlaat.

De kritiek op het achterwege blijven van de geldelijke beloning heeft ook geleid dat nu bij iedere boom een lot wordt verstrekt en per inleverlocatie een trekking is. De gemeente blijft van mening dat nu het uitreiken van geld niet kan door het hoge aantal contactmomenten hiervan in coronatijd.

Politieke vragen

De SP vreest dat er meer ‘zwerfbomen’ gaan komen blijkt uit de schriftelijke vragen van de partij. Naast de eerdere kritiek op het aantal inleverpunten vrezen de socialisten dat geen geld geven voor kerstbomen, het inleveren minder aantrekkelijk maakt voor de kinderen om bomen te verzamelen en in te leveren.

“Minder inleverpunten, en geen beloning per boom. Dat zijn volgens de fractie geen recepten voor een geslaagde inzameling” aldus Raadslid Serena Rodenburg. De partij wil weten wat de extra kosten zijn en hoe men de ‘zwerfbomen’ gaat opruimen.

Advertentie