8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Onderzoek naar bouw flexibele woningen Knibbelweg/Noordelijke Dwarsweg Zevenhuizen

De gemeente Zuidplas en ontwikkelaar Thunnissen gaan onderzoek doen naar de komst van 17 flexibele woningen in Zevenhuizen Zuid. Dat heeft het college van B&W besloten op 12 januari 2021.

Van deze woningen heeft een aantal een levensloopbestendig karakter én is flexibel indeelbaar. Deze woningen worden zo mogelijk gebouwd in de hoek van de Knibbelweg en Noordelijke Dwarsweg, in het plangebied Zevenhuizen-Zuid.

Plangebied en vertrek Welkoop

Het plangebied betreft het gebied ten oosten van de kern Zevenhuizen. Het plangebied is ingeklemd tussen de Knibbelweg met sloot (tevens de ontsluitingsweg), Anjerlaan met sloot en bestaande woningen. De bestaande woningen aan de zuidwestzijde zijn vooral nieuwbouwwoningen, bekend als het Zevenrozenhof. Ten noordwesten bevindt zich naast de bestaande woningen, met gecombineerde bedrijfsbestemming, ook tuincentrum Welkoop. Tuincentrum Welkoop gaat op termijn plaatsmaken voor een aantal woonkavels.

17 flexibele en toekomstbestendige woningen

Het programma bestaat uit uitsluitend twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning op zéér ruime kavels. 4 twee-onder-één-kapwoningen (20%) zullen standaard worden uitgevoerd met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Hiermee zijn deze woningen extra geschikt voor senioren of mindervalide doelgroep. De overige woningen kunnen met beperkte ingrepen en/of opties alsnog slaap-en badkamer op de begane grond realiseren in de toekomst. De woningen zijn hiermee zeer flexibel en toekomstbestendig.

Woonvisie gemeente Zuidplas

In de woonvisie van gemeente Zuidplas is vastgelegd dat woningplattegronden zo veel als mogelijk flexibel zijn en kunnen ‘meegroeien’ met de levensfase van een huishouden. Met het oog op de vergrijzing wil Gemeente Zuidplas in 2030 een kwart van de totale voorraad als grondgebonden/ levensloopbestendige woningen hebben. Dat lukt het best met nieuwbouw. Als het plan doorgaat dan zal de bouw gaan starten in het 4e kwartaal van 2021, het totale plan is volgens verwachting gereed in het 1e kwartaal van 2023

Reactie wethouder Hordijk en directie Thunissen

Met het instemmen van de nadere uitwerking is de komst van deze 17 levensloopbestendige woningen weer een stap dichterbij en kunnen er meer mensen in Zevenhuizen blijven wonen en vitaal en in hun vertrouwde omgeving oud worden” aldus wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas. Roel van Dongen, directeur Thunnissen Groep bv vult Hordijk aan : “Deze woningbouwontwikkeling is een impuls voor het transformerende lintzonegebied van Zevenhuizen waarbij de locatie nu plaats gaat maken voor een gloednieuw woningbouwplan waar veel vraag en behoefte naar is”.

Welkoop en Zilverberk

Op de kaart van het persbericht zijn op de plek van de Welkoop drie woningen zichtbaar maar wanneer de Welkoop gaat sluiten is nog niet bekend. In november werd al bekend gemaakt dat op de Zilverberk locatie er plannen zijn, die nog wel in een beginstadium zijn, voor vier woningen.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg