8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Oud-burgemeester Kats gaat partijloos verder

Oud-burgemeester Kats van de gemeente Zuidplas heeft op 20 januari bekend gemaakt dat hij partijloos verder gaat, hij heeft zijn lidmaatschap van de SGP opgezegd.

Dat maakt de huidige burgemeester van Veenendaal bekend op zijn sociale mediakanalen. Volgens dit bericht was het een ‘het resultaat van een langlopend proces, waarbij ik tot de conclusie kom dat de partij en ik in de loop van jaren politiek uit elkaar zijn gegroeid. Niet op één specifiek punt, maar op meerdere onderwerpen en standpunten’.

Het burgemeesterschap is geen politieke functie, dus voor mijn inzet voor Veenendaal heeft deze keuze geen betekenis

Gert-Jan Kats

Voor burgemeester Kats was het digitale SGP congres van afgelopen weekend de spreekwoordelijke druppel. Voor Kats was afstand van het Forum voor Democratie belangrijk :”Het punt dat ik graag gezien had is dat partijbreed ondubbelzinnig afstand was genomen van partijen en personen die zich juist tegen de inclusieve samenleving keren en tegenstellingen meer vergroten dan verkleinen. Die duidelijkheid heb ik gemist en dat betreur ik”.

Kats laat weten dat het opzeggen van zijn politieke lidmaatschap geen gevolgen heeft voor zijn burgemeesterschap van Veenendaal. “Het burgemeesterschap is geen politieke functie, dus voor mijn inzet voor Veenendaal heeft deze keuze geen betekenis”. Op de sociale media zijn het voornamelijk veel steunbetuigingen waarbij de burgemeester dapper en respectvol vinden. Hieronder zijn verklaring op Facebook.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg