8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

ChristenUnie/SGP stelt schriftelijke vragen over stroomuitval in Moordrecht

De fractie van ChristenUnie/SGP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders naar aanleiding van meerdere keren stroomuitval in Moordrecht.

Op de vroege ochtend van 24 december en kort daarop in de avond van 29 december viel de stroom voor meer dan duizend huishoudens uit en in Moordrecht is het ook op diverse plekken is het tobben met de straatverlichting. Volgens Stedin kwam het beide keren door een defecte kabel, net als  in juli 2019 en mei 2020.Na werkzaamheden aan een defecte mof op een kabel lijkt het probleem van de stroom verholpen.

Raadslid Willem-Jan Verdoes: “De afgelopen maanden is de stroom meerdere keren uitgevallen in Moordrecht. Dit roept vragen op over onderhoud, kwaliteit en capaciteit van het netwerk, maar vraagt ook om goede communicatie met de inwoners.”

De fractie van ChristenUnie/SGP stelt daarom vragen aan het college. Zij zijn benieuwd wat de oorzaak is van de stroomuitval. Daarbij wil de ChristenUnie/SGP-fractie duidelijkheid hebben of er een relatie is tussen de capaciteit en de kwaliteit van het elektriciteitsnet en de stroomuitval in Moordrecht.

Verdoes: “We hebben al meermaals aandacht gevraagd voor de capaciteit op het elektriciteitsnet. Wij willen helderheid of een gebrek aan capaciteit kan leiden tot een stroomuitval. Het is dus sowieso zaak om de capaciteit op het net uit te breiden. Doel op de korte termijn is in ieder geval dat we stroomuitval in Moordrecht voorkomen!

De fractie van ChristenUnie/SGP wil weten wat de rol van de gemeente is in deze. Zeker op het gebied van communicatie met de inwoners. Daarin moet helder zijn wat de verantwoordelijkheid is van de netwerkbeheerder en van de gemeente. Duisternis in Moordrecht moet in de toekomst voorkomen worden!

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg