8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Zuidplas laat aantal positieve corona teststalen checken op Britse variant

De gemeente Zuidplas heeft de GGD Hollands Midden verzocht om alle positieve teststalen van haar inwoners te laten checken op de Britse corona variant.

Dat schrijft burgemeester Weber aan de gemeenteraad van Zuidplas in een informatienota. De cijfers van de GGD laten zien dat, waar de landelijke trend een daling laat zien, er in Zuidplas sprake is van een toename van het aantal besmettingen. Met deze test hoopt de burgemeester de verklaring te vinden waarom het aantal positieve tests toeneemt.

In het kader van het nader onderzoek naar de Britse variant zijn 27 recente monsters van positieve indexen uit Zevenhuizen en Moerkapelle (buurgebieden van de gemeente Lansingerland waar de Britse variant uitbrak in Bergschenhoek) naar het Erasmus Medisch Centrum verstuurd om vast te stellen of sprake is van de Britse variant.

In de afgelopen rapportage week bleken er 145 nieuwe vastgelegde besmettingen te zijn in Zuidplas. In totaal zijn er nu per vandaag 2370 inwoners besmet, is het aantal ziekenhuisopnamen opgelopen tot 73 (met 9 nieuwe opnamen de afgelopen zeven dagen) en overleden er 39 Zuidplassenaren aan Corona waarvan 3 afgelopen week.

Burgemeester Weber stak de Ambonwijk in Moordrecht een hart onder de riem via een videoboodschap. Navraag leverde op dat er vanuit de wijk en bij andere organisaties signalen waren binnen gekomen dat de uitbraak in deze wijk met Molukse inwoners groot was.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg