8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Raad en bewoners zien fietspad op oostelijke Rottedijk niet zitten

De gemeenteraad van Zuidplas zien een fietspad op het oostelijke deel van de Rottedijk niet zitten. De bewoners van de Rottedijk in Moerkapelle zijn een petitie gestart en wethouder de Haas opnieuw aan het werk gezet als bestuurslid van het recreatieschap Rottemeren.

In december 2017 tekenden wethouders Hordijk (Zuidplas) en Heuvelink(Lansingerland) samen met toenmalig vice-voorzitter van het recreatieschap Rik van Woudenberg een intentieovereenkomst van een trace over de “westelijke kant”. De afspraken waren helder, er moest een plan komen waarmee bestemmingsplan in Lansingerland en Zuidplas aangepast kon worden.

Ondertekening in 2017 voor traject over west

Totdat wethouder de Haas als bestuurder een informatienota aan de gemeenteraad dat er een oostelijke variant gaat komen zoals besloten door het bestuur van het recreatieschap Rottemeren waar ook de gemeente Lansingerland en Zuidplas in zitten.

Raadslid Molenaar (ChristenUnie/SGP) heeft infonota B1179 beoogd fietspad verlengde molengangpad geagendeerd. “De reden hiervoor is dat wij aan de voorkant over dit plan met elkaar willen spreken en niet pas bij uiteindelijke behandeling van het bestemmingsplan. ChristenUnie/SGP heeft namelijk grote vraagtekens bij de verkeersveiligheid van deze route die het bestuur van het recreatieschap de Rottemeren heeft vastgesteld

Wethouder de Haas teruggefloten door gemeenteraad

Molenaar kreeg bijval van de voltallige gemeenteraad. Veel partijen zien de verbinding niet zitten om hier (snel) fietsverkeer te combineren met wandelaars in combinatie met een smalle weg. Molenaar diende een motie in die voltallige steun van de gemeenteraad kreeg. Hierbij werd wethouder de Haas via een motie voor de tweede keer teruggefloten. Zelfs zijn eigen VVD wil niet dat dit plan zo wordt uitgevoerd.

De Haas is naast wethouder ook bestuurder van het recreatieschap Rottemeren en besluiten in dit recreatieschap van hem worden niet door de raad van de gemeente Zuidplas besloten. Maar het signaal van de gemeenteraad niet serieus nemen kan wel leiden tot politieke problemen. Zeker als wethouder de Haas zijn belofte niet nakomt dat het bestemmingsplan via de gemeenteraad gaat.

In 2017 werd in een gemeentelijk persbericht door zijn voorganger nog benadrukt dat er een wijzigingsbevoegdheid ligt bij het college, die mag besluiten zonder de gemeenteraad.

Petitie

Mevrouw Micke sprak in namens de bewoners van de Rottedijk en zijn inmiddels een petitie gestart tegen de plannen. Ze is van mening dat de dijk bespaard moet worden van snel fietsverkeer. Wie de petitie wil tekenen kan dit doen op de online petitie.

De gemeenteraad was vooral ook van mening dat het initiatief van een snelfietspad, welke in ontwikkeling is bij het recreatieschap, het fietsverkeer op zich moet nemen. Wiegman (VVD) schramperde nog dat de weg zomaar dood loopt waarom hij door Rodenburg (SP) op de vingers getikt werd dat er een bord doodlopend staat. Ze had nog wel de tip, dat via het dorp en de Herenweg een alternatief is voor wie op de fiets naar Bentwoud wil gaan.

Advertentie