8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

VVD Zuidplas : breng verkiezingborden naar het oud ijzer

De VVD in de gemeente Zuidplas wil dat de verkiezingsborden per direct worden weggehaald en naar het oud ijzer worden gebracht. De bekladdingen zitten zo hoog bij de liberalen dat er op dinsdag 2 maart een motie hiervoor wordt ingediend door de partij bij de gemeenteraadsvergadering.

VVD raadslid Sep Pouwels stelt in de motie “er zijn op meerdere plekken in het land verkiezingsposters beklad met o.a. hakenkruizen en andere nazi-verwijzingen. Helaas hebben we dit ook in Nieuwerkerk gezien. Vooral de VVD lijkt als grootste partij het doelwit van deze bizarre acties. Ook posters van andere partijen worden geschonden. Zo werd er in Zuidplas ook een poster van het CDA bewust overplakt”.

Vandaag kwam er ook een foto uit Moerkapelle binnen op de redactie van Gouwe IJssel Nieuws waarbij minister-president Rutte maar ook CDA lijsttrekker Hoekstra een Hitler snor hadden gekregen op het verkiezingsbord. Op andere plekken zijn posters massaal overplakt door Forum voor Democratie of door Code Oranje die de complete borden dichtplakten met hun posters.

Daarom roept raadslid Pouwels op om de gemeenteraad in te stemmen met haar oproep aan het college van B&W om : “Alle gemeentelijke verkiezingsborden weg te halen en deze bij het oud ijzer te brengen. Daarnaast deze niet meer in deze vorm terug laten keren”.

De VVD heeft eerder al gepleit om voorgeplakte verkiezingsborden te gaan gebruiken zoals in veel steden zoals Rotterdam, Capelle, Gouda en Waddinxveen voorkomen. De kosten waren echter veel hoger en is er toen vanaf gezien. Er is geen wettelijke verplichting om verkiezingsborden voor het beplakken met posters ter beschikking te stellen. Die koers wil de VVD nu ook gaan varen. In Zuidplas zijn wel vaker plakoorlogen, de borden zijn te klein voor 30 partijen die allemaal een groot formaat plakken.

Volgeplakt bord van Code Oranje, in strijd met de plakregels van de gemeente Zuidplas

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg