8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Scholen Triangel krijgen extra lokalen maar moeten tegen zin aantal jaar naar Kerkstraat

De Dick Brunaschool en het TOV in de wijk Triangel krijgen extra lokalen, 10 tijdelijke en 8 permanente. Dat laat het college van B&W van Waddinxveen weten aan de raadscommissie in een memo en in een persbericht. Het leegstaande schoolgebouw aan de Kerkstraat wordt een aantal jaar ingezet als tijdelijke buffer.

Het gebruik van de Kerkstraat was de vorige keer reden voor inspraak bij de gemeenteraad van de scholen en diens medezeggenschapraden. De locatie is volgens de schoolbestuurders te ver (1,9 kilometer) van de scholen, sluit niet aan het type onderwijs van de scholen en kan geen kinderopvang bieden.  Uit de memo blijkt al dat de scholen negatief hebben gereageerd op het voorstel dat aankomende dinsdag in de raadscommissie zal worden behandeld.

schoolgebouw aan de Kerkstraat

Het college wappert in de memo steeds met de verordening huisvesting als het antwoord op de bezwaren en lijkt minder inhoudelijk in de gaan op de praktische problemen.  Een andere reden is het financiële plaatje dat het college toont. De Kerkstraat betrekken is vele malen goedkoper dan een noodvoorziening in de wijk.

Voor de toekomst is de verwachting dat vijf leerjaren nodig zijn als buffer in de Kerkstraat. Deze vijf jaar zijn gebaseerd op de leerling prognoses die gemeenten gebruiken om het aantal benodigde schoollokalen te berekenen. Soortgelijke prognoses voorzagen niet de groei van de scholen in de wijk Triangel. Bij buurgemeente Zuidplas bleken deze prognoses ook de oorzaak van een tekort in Moerkapelle qua lokalen.

Op dinsdag 9 maart mag de raadscommissie zich over dit probleem buigen, bij de vorige raadsvergadering waren de fracties van VVD, D66 en PvdA/Groenlinks al erg kritisch op de inzet van de Kerkstraat. Ze vroegen daarom spoedige behandeling van het onderwerp.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg