8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

IKC Rehoboth maakt een Paaswandeling door Nieuwerkerk (+video)

Op woensdag 31 maart heeft de IKC Rehoboth een paaswandeling gehouden door het Oude Dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Met deze paaswandeling wilde de school het paasfeest op een alternatieve manier vieren en waren er diverse onderdelen die vanuit het paasverhaal werden uitgebeeld op een route. De ouders en de kinderen hadden hierbij veel geluk met het mooie weer op deze dag. Alle onderdelen van het paasverhaal waren door de kinderen zelf geknutseld op school en in de verhalen waren zowel leerkrachten als kinderen die het uitbeelden.

Zo stonden er twee streng kijkende Romeinse soldaten voor het graf van Jezus maar even later bleek de steen ervoor weg en het graf leeg te zijn. Op de route lagen allemaal bijzondere Happy Stones met het paasverhaal als thema en zowel ouders als kinderen genoten van de wandeling.

Aan het einde van de wandeling kregen alle kinderen 2 plantjes mee, één om zelf te houden en de ander om het weg te geven aan een ander voor Pasen. Het mooie weer, de tocht en vooral alle zelfgemaakte onderdelen maakte dit paasverhaal een concurrent voor het grote verhaal van de Passion.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg