8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Gouden spelden voor André Bonthuis en Cor Laurier

Op de dag van de arbeid werden twee inwoners van Zuidplas verrast door het lokale bestuur van de Partij van de Arbeid door de uitreiking van een gouden speld van deze partij. Beide leden waren 50 jaar lid en werden hiermee in het zonnetje gezet. Janneke Pierhagen uit Oud Verlaat werd verrast met een zilveren speld omdat 25 jaar lid is van de PvdA.

André Bonthuis

André is voor velen in Zuidplas een bekende verschijning. Hij is zo’n 23 jaar burgemeester in Moordrecht en Nieuwerkerk aan de IJssel geweest en na de fusie is hij waarnemend burgemeester geweest van Zuidplas, Schoonhoven en Zederik. André kijkt graag terug op zijn lange periode als lid van diverse colleges. Begonnen als raadslid en wethouder in Hellendoorn heeft hij de stap naar het westen aangedurfd.

Velen zagen zijn talenten als toekomstig burgemeester en dat zag de kandidaatstellingcommissie in Moordrecht ook. In 1987 volgde de kroonbenoeming tot burgemeester van Moordrecht gevolgd door zijn benoeming in 1995 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na de fusie werd hij waarnemend burgemeester tot de kroonbenoeming van Gert Jan Kats. André behoort tot de groep PvdA-leden die voorstander is van een progressieve volkspartij. Vol trots laat zijn affiches zien van de samenwerking in Hellendoorn tussen de toenmalige PPR en de PvdA.

Cor Laurier

Oorspronkelijk komt Cor uit Gouda en hij woont nu als geruime tijd in het historische deel van Moordrecht. Hij is volledig één geworden met het dorp en de inwoners van Moordrecht. Hij weet veel, ziet veel en doet veel, vooral als het gaat om hulp aan de medemens die vermalen dreigt te worden tussen de instanties waaronder de gemeente zelf en de problemen waarmee zij te kampen hebben.

Bestrijden van onrecht en ongelijkheid en het niet begrepen worden door de overheid zijn onderwerpen waar hij dagelijks mee bezig is. Hij geeft schrijnende voorbeelden van mensen die hij als schuldhulpverlener helpt en het onbegrip van ambtenaren en medewerkers van organisaties die zeggen iets te doen maar dat niet altijd goed uitpakt voor de medemens.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg