8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zenuwen bij kandidaten praktijk verkeersexamen in Zevenhuizen (+video)

De allereerste leerling die op maandag 17 mei verkeersexamen mocht doen, was blij dat ze na het praatje van de wethouder en de uitleg van Cees van de Bovenkamp namens Veilig Verkeer Nederland echt weg mocht. Naast de zenuwen van deze leerling van groep 8 van de Eendragt vond ze ook de journalisten met camera’s erg spannend.

Maar toen het stoplicht haar liet vertrekken stak het meisje netjes haar hand uit voor de bocht en vertrok voor een rondje door het dorp Zevenhuizen. Onderweg staan diverse vrijwilligers en ouders toe te kijken of de kandidaten zich aan de regels houden die ze geleerd hebben op school. “Het is belangrijk dat automobilisten niet ineens voorrang gaan geven maar de kandidaten vooral zelf de regels laten toepassen“, legt Cees van de Bovenkamp uit.

Aankomende week doen er 700 leerling examen in alle dorpen van Zuidplas en geluk hebben de kandidaten in ieder geval niet met de weersvoorspelling. Wethouder Jan Willem Schuurman legt de kinderen uit dat het zo belangrijk is om over je schouder te kijken. Schuurman spreekt ook zijn dank uit aan VVN afdeling Zuidplas, de politie, handhaving, de gemeente en de vrijwilligers die meewerken aan de verkeersveiligheid van de kinderen.

Aan het eind van de examens is het duidelijk welke school het beste heeft gepresteerd. Deze school krijgt de wisseltroffee, afgelopen jaar door de Nieuwerkerkse Montesorrischool gewonnen. Vorig jaar konden maar de helft van de kinderen meedoen uit groep 7 door de corona maatregelen en daarom mogen kinderen uit groep 8 ook meedoen dit jaar.

Advertentie