8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Wethouder Kortleven: Geen vervuilde grond onder Vredenburchlaan Waddinxveen

Wethouder Kortleven (PCW) van de gemeente Waddinxveen heeft benadrukt dat er onder de nieuwe Vredenburchlaan geen vervuilde grond is gebruikt. Dit deed hij tijdens de actualiteiten van het colege in de commissie Ruimte en Infrastructuur op woensdag 26 mei.

Eerder werd bekend dat er mogelijk vervuilde grond onder de Moordrechtboog was gebruikt en dat is volgens Kortleven nog in onderzoek bij de provincie Zuid Holland en de milieudienst ODMH maar deze zogenaamde Thermisch Gereinigde Grond (TTG) werd niet gebruikt verderop op de N457.

Het CDA in Waddinxveen had over de Vredenburchlaan schriftelijke vragen over gesteld. Kortleven benadrukte dat deze nog wel worden beantwoorden maar hechtte er waarde aan om alvast de zorgen van omwonenden over de grond weg te nemen met deze mededeling.

Wanneer het onderzoek naar de grond van de Moordrechtboog gereed is, is nog niet bekend. De Moordrechtboog is een provinciaal project, of de vervuilde grond in Zuidplas is gebruikt is niet duidelijk. In de toekomst komt langs deze weg het Koning Willem 1 bos en industriegebied Doelwijk II bij de realisatie van het vijfde dorp.

Advertentie