8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

NS en ProRail heten reizigers welkom met gratis zakje zaden

Nu reizigers weer welkom zijn in het OV heten NS en ProRail iedereen weer welkom op het station. En omdat duurzaamheid voor beide spoorbedrijven heel belangrijk is, delen we de komende dagen op verschillende stations gratis zakjes zaden uit. Het zaaiseizoen is volop aan de gang en met deze zaadjes wordt het een nóg kleurrijkere zomer.

Vanaf nu kunnen reizigers weer gebruik maken van het OV en is het advies om drukte te mijden. Dat betekent ook dat het op stations weer levendiger zal worden. NS en ProRail werken er samen aan om stations en hun omgeving groener te maken om insecten en vogels te trekken en de biodiversiteit te stimuleren.

Op station Nieuwerkerk aan den IJssel kregen de reizigers op 2 juni zakjes met zaadjes aangeboden om de eigen tuin ook een paradijs voor bijen en andere insecten te maken. In de zakjes zit een mengsel van Boekweit, Borage, Dille, Goudsbloem, Ganzebloem, Kaasjeskruid, Klaproos, Korenbloem, Mosterd, Phacelia, Bladrammanas en Karwij. Allemaal planten en bloemen waar bijen dol op zijn.

Stationsomgeving

Onlangs zijn verschillende taluds rond stations ingezaaid. Langs het spoor aan de Zuidplaspolder kant van het station Nieuwerkerk a/d IJssel is de grond ingezaaid met bloemrijke bijenmengsels. Wat nu nog een groen gekleurde heuvel is zal aankomende tijd uitgroeien tot een bloemenmuur.

De komende week worden er op stations in het hele land gratis zakjes uitgedeeld. Want NS en Prorail zijn B(l)ij je weer te zien op het station!

Advertentie