8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Sloopvergunning Posthuis Moordrecht afgegeven

De OmgevingsDienst Midden Holland (ODMH) heeft op 16 juni 2021 een sloopverguning afgegeven voor de sloop van het Posthuis in Moordrecht. Dat blijkt uit een publicatie van Zuidplas van het besluit in het gemeenteblad.

Bezwaar tegen de sloopverguning is nog mogelijk voor een periode van 6 weken maar de werkzaamheden mogen dan al worden voorbereid. Wel kan een bezwaarmaker via een zogenaamde voorlopige voorziening bij de rechter alle werkzaamheden kunnen laten stoppen.

Met de sloop van het Posthuis wordt de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling van een nieuw appartementcomplex aan de historische Dorpsstraat. Over de sloop was nog veel discussie omdat de gemeente eerst een volledig plan had willen krijgen van de ontwikkelaar. Een aantal omwonenden en CDA met de VVD zijn voorstander van de sloop die ooit de puist van Moordrecht werd genoemd.

Tegelijktijd met de publicatie van de sloopvergunning hebben de fracties van CDA en VVD vragen gesteld over de voortgang van het project en waarom de site van de gemeente niet is bijgewerkt met actuele gang van zaken. Al een paar jaar zitten raadsleden Karreman en de Ruiter achter de wethouder aan over dit dossier

Lange historie

In 2006 werd de slijterij in een van de panden gesloten en begon de lange soap rond het gebouw. In 2008 heeft de eigenaar van het restaurantgedeelte nog grote plannen voor een hotel en terras op de binnenplaats. Dit werd een strijd tussen twee eigenaren die beiden hoopten op een goede pensioen door verkoop van de panden.

Het Kanaal, toenmalig huis-aan-huisblad kopte in 2010 : “Dak Posthuis staat op instorten” en had de gemeente het pand laten afsluiten.  Hierna werd er een spel gespeeld tussen leden van de VVE en de gemeente die maar geen grip kreeg op wat er met het pand ging gebeuren.

Diverse politieke partijen hebben keer op keer gevraagd hoe het nu zit met de bouwvallen die inmiddels dichtgetimmerd waren en moest worden gestut. Bewoners klaagden over de belabberde staat van het pand en vreesden vooral de veiligheid van de omgeving. De gemeente ging in 2019 zelf kijken om te ontwikkelen maar kon pas echt aan de slag toen bleek dat de panden verkocht waren van de eigenaren aan een ontwikkelaar.

Zie hier het dossier over het Posthuis op de site van Gouwe IJssel Nieuws

Advertentie