8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Open dag voetbal voor kinderen met autisme bij Floreant

Op zaterdag 26 juni is er een open dag bij BSC Floreant in Boskoop in kader van het Auti Voetbal. Deze vereniging is samen met NOC Kralingen een van de weinige verenigingen waar kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum terecht kunnen. In Zuidplas en Waddinxveen wordt dit niet aangeboden.

Voetbal voor kinderen met ASS is het voetballen met andere kinderen met autisme een fijne happening. Vaak worden deze kinderen verwezen naar het zogenaamde G-voetbal maar dat is in praktijk een hele andere doelgroep. Meeste kinderen met autisme hebben een hoog IQ waardoor ze een te groot contrast vormen met kinderen in het G-Voetbal die vaak een verstandelijke beperking hebben.

Floreant start zaterdag om 12:00 uur met een presentatie over autisme. Aansluitend wordt de open dag gestart op veld 5 aan het sportpark Floreant,  Hoogeveenseweg 17 in Boskoop. Het autiteam kenmerkt zich niet alleen met veel plezier; herhaling, structuur, overzicht en peroonlijke aandacht zijn onderdeel van de begeleidig en de twee teams.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Floreant Auti-team OPEN DAG VAN HET AUTI-VOETBAL met voorafgaand een presentatie over autisme ZATERDAG 26 JUNI Om 12.00 begint de presentatie met aansluitend de open dag van het auti-voetbal op veld Wij zijn een voetbal team voor kinderen met autisme, of autisme verwante stoornissen. In ons team is veel structuur, herhaling. overzicht en persoonlijke aandacht maar vooral veel plezier! We trainen twee keer in de week op maandag- en woensdagavond ook spelen we wedstrijden onder de KNVB, dit tegen andere ook sporten op eigen niveau en mogen zijn wie je bent, neem dan contact met ons op: autistenfafloreant.nl www.floreant.nl'

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg