8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Jeugdvakantieweek gestart in Moerkapelle (video)

Wethouder Jan Verbeek en loco-kinderburgemeester Lauren van Donk openden maandag 19 juli met een sprong op het luchtkussen de Jeugdvakantieweek van Zuidplas. Dit gebeurde in Moerkapelle. BSO het Ganzennest en Stichting Zo! heetten de kids van harte welkom op het plein voor Op Moer, waar verschillende spelletjes klaarstonden. Speciaal voor de kleintjes werd er in de ochtend peuterdans gegeven door ‘Kabouters in Beweging’.

Verderop stond een springkussen met stormbaan klaar voor kinderen t/m 6 jaar. Ook konden de kinderen een eigen shirt oppimpen en een glittertattoo laten zetten door Clown Kiekeboe.

Er vinden de komende dagen meer activiteiten plaats tijdens de jeugdvakantieweek. Veel activiteiten zijn gratis maar voor sommige activiteiten wordt een (geringe) bijdrage gevraagd.

Zo is er bijvoorbeeld op dinsdag 20 juli een theatervoorstelling door Carla Vis van ‘Poppen en Meer’ in de gymzaal aan de Burg. Nederveenlaan in Zevenhuizen van 11.00 – 11.50 uur.
Op woensdag 21 juli zijn diverse activiteiten op het schoolplein en in het Turfhuis aan de Oudersvrucht te Moordrecht: de kinderen kunnen knutselen van 11:00 tot 12:00 uur (max 40 kinderen) en daarna Sport en spel van 13:00 tot ca. 14:30 uur (max 100 kinderen).
Op donderdag 22 juli kunnen kinderen Freerunnen in Zevenhuizen van 11.00 tot 12.00 uur. Dit vindt plaats in de gymzaal aan de Burgemeester Nederveenlaan 53.
En op vrijdag 23 juli kan geleerd worden hoe je moet basketballen. Dit gebeurt op het voetbalveld naast dorpshuis Op Moer in Moerkapelle van 14:30 tot 16:30.

Voor een volledig activiteitenoverzicht zie de website van Welzijn Zuidplas.

Advertentie