8.5 C
New York
donderdag 16 september 2021

Besmettingspiek corona daalt weer in Zuidplas en Waddinxveen

De besmettingspiek van corona die Nederland de afgelopen weken had zijn in Zuidplas en in mindere mate in Waddinxveen terug te zien. Zuidplas schoot weer omhoog zoals in eerdere perioden. Met 178 besmettingen in week 28 werd een van de hoogste weekaantallen van de hele crisis behaald in Zuidplas

Afgelopen week wearen er 73 besmettingen te melden in deze gemeente, terwijl 5 weken geleden er slechts 3 besmettingen in een hele week te melden was met een aantal besmettingsloze dagen. Het hoge aantal besmettingen lijkt niet te leiden naar hoge aantallen ziekenhuis opnamen, de afgelopen 4 weken zijn er 2 mensen opgenomen en is er niemand overleden aan corona.

Waddinxveen bleef met 62 als hoogste piek qua besmettingen achter bij Zuidplas. Afgelopen week zijn er 34 besmettingen in het Gouwedorp gemeld en werd er niemand opgenomen door corona. In de twee weken ervoor werden 3 personen opgenomen met corona in het ziekenhuis en geen overleden coronapatienten.

Het aantal mensen met een eerste vaccinatie blijft staan op 56,3% voor Zuidplas en 55,6% voor Waddinxveen. Deze percentages stijgen niet meer zo snel en daarom wordt de vaccinatielocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel per 15 augustus gesloten.

Vaccinatie zonder afspraak

Vanaf maandag 2 augustus start de GGD Hollands Midden met prikken zonder afspraak. Iedereen die nog geen eerste prik heeft gehad, kan binnenlopen voor een vaccin. Je hebt geen afspraak nodig. De inloop zonder afspraak kan op alle vaccinatielocaties in de regio. Doordeweeks is de inloop open van 09.00-12.00 en in het weekend van 10.00-13.00. Vaccineren zonder afspraak is alleen mogelijk voor de eerste prik, in Nieuwerkerk aan den IJssel is dat met het Janssen vaccin, in Gouda kan zonder afspraak een Pfizer vaccinatie gehaald worden in de Tobbehal aan de Tobbeweg 2.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
684VolgersVolg