8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Zuidplas : onderzoek West- en Oostringdijk Moordrecht gaat verder dan snelfietsroute

De gemeente Zuidplas wil benadrukken dat het onderzoek van Antea op de West- en Oostringdijk in Moordrecht verder gaat dan de voorgenomen snelfietsroute. Dat blijkt uit de snelle beantwoording op vragen die deze nieuwssite heeft gesteld aan de gemeente Zuidplas.

Op wens van de gemeenteraad wordt er gekeken naar de hele inrichting omdat er nu al sprake is van verkeersonveilige plekken maar de inpasbaarheid van de snelfietsroute blijft tevens onderdeel van het onderzoek. De bewoners hadden op 31 augustus in een persbericht laten weten wederom de barricade op te gaan omdat ze veel vragen hebben over het onderzoek. Eerder al werden er 920 handtekeningen in Moordrecht opgehaald tegen het voorgestelde tracé door het dorp.

De gemeente laat weten dat Wethouder Schuurman en de projectleider van Antea donderdag 2 oktober in gesprek met de bewoners van de West- en Oostringdijk tijdens de schouw. Volgens de woordvoerder is het doel van de schouw : “Om samen met de omwonenden in gesprek te gaan over wat zij graag verbeterd zien aan de Oost en West Ringdijk. Er zijn met meerdere omwonenden individuele gesprekken gepland“. Omdat Zuidplas normaal bij bewonersbijeenkomsten de pers niet een uitnogiging stuurt is er volgens de woordvoerder nu de pers niet op de hoogte gebracht.

De zorgen van de bewoners zijn herkenbaar. Dat is juist de reden waarom wij met hen in gesprek willen gaan

Wethouder Schuurman

Wethouder Schuurman heeft via zijn woordvoerder laten weten : “De zorgen van de bewoners zijn herkenbaar. Dat is juist de reden waarom wij met hen in gesprek willen gaan. Dit als onderdeel van de bredere opdracht vanuit de raad om zowel een inrichtingsplan te maken voor de Oost en West Ringdijk als het onderzoeken van een noordelijke variant in Moordrecht en de ambitieroute. Wij willen graag van de bewoners horen wat er nodig is en zijn wij zeker ook benieuwd welke oplossingen zij aandragen.”

De onderzoeksopdracht die aan Antea is gegeven bestaat uit het volgende:

  • Het verkeersveiliger maken van de Oost- en West Ringdijk en ’s Gravenweg, omdat los van mogelijke aansluiting op de snelfietsroute, direct omwonenden van deze locaties de verkeerssituatie als onveilig beoordelen.
  • Het onderzoeken van de wenselijkheid en haalbaarheid van een noordelijke route om Moordrecht heen.

‘s-Gravenweg

De gemeente heeft afgelopen week al gesproken met de belangenvereniging ‘s-Gravenweg. De bewoners kunnen deelnemen aan een klankbordgroep die mag meepraten over de haalbaarheid van snelfietsroute F20 en de veilige inrichting van deze historische weg. Volgens de brief mogen er maximaal 12 mensen deelnemen aan de klankbordgroep en zal de gemeente Zuidplas de deelnemers selecteren. Veel inwoners en ondernemers langs deze weg hebben twijfels bij de snelfietsroute over deze weg.

Advertentie