8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Bewoners West- en Oostringdijk weer de barricade op vanwege snelfietsroute F20

De bewoners van de West- en Oostringdijk gaan weer de barricade op vanwege de mogelijke komst van een snelfietsroute op de smalle wegen in Moordrecht. Dat laten de bewoners in een persbericht weten die op 31 augustus is verstuurd.

Met als climax het overhandigen van 920 handtekeningen aan de verantwoordelijk wethouder, en een voltallige gemeenteraad ‘tegen’, leken de plannen van de baan. Niets is minder waar, dus moeten de bewoners andermaal op de barricade” stelt de Kerngroep van de Belangengroep: Géén snelfietsroute dwars door Moordrecht.

Aanstaande donderdag zal wethouder Schuurman, gesteund door de projectleider Warris van een extern projectbureau, een schouw (visuele inspectie) uitvoeren op de Oost- en West Ringdijk in Moordrecht. Eerder werd al bekend dat Antea onderzoek gaat doen over drie thema’s : de haalbaarheid van de snelfietsroute op de ‘s-Gravenweg, Een route boven Moordrecht langs en onderzoek naar de inpasbaarheid op de West- en Oostringdijk.

Dat laatste zijn is de Belangengroep: Géén snelfietsroute dwars door Moordrecht verkeerd geschoten :”Net als de petitie met 920 handtekeningen van Moordrechtse burgers tegen een snelfietsroute dwars door hun dorp, heeft ook de voltallige gemeenteraad zich vorig jaar al tegen een snelfietspad over de Oost- en West Ringdijk uitgesproken. Waarom staan wij hier?” over de aankomende schouw.

Uit de najaarsnota bleek dat dit onderzoek 55.000€ gaat kosten. De bewoners hekelen de communicatie niet goed is omdat de brief over de schouw alleen naar de bewoners van de West- en Oostringdijk gestuurd is, terwijl de eerder overhandigde 920 handtekeningen uit heel Moordrecht komen.

Lees hier de hele brief aan de bewoners.

Eerdere video over het protest van de inwoners
Advertentie