8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

PGCZ stuurt brandbrief naar college B&W in Waddinxveen over leerlingvervoer

Het Platform Gehandicapten en Chonisch Zieken heeft een brandbrief gestuurd naar het college van B&W in de gemeente Waddinxveen over het leerlingvervoer door Connexxion. Afgelopen week werden de kinderen van De Ark, De Oostvogel en het Taalplein per touringcar naar school gebracht.

“Wij roepen het college op om deze onaanvaardbare en onveilige situatie, zo snel mogelijk, ongedaan te maken. Daarnaast roepen wij het college op om gedurende de periode waarin het noodzakelijk is de kinderen per touringcar te vervoeren, te zorgen voor een veilige situatie met goede begeleiding en heldere communicatie naar de ouders” aldus het platform.

Het regent klachten bij het platform over dit onderwerp laat voorzitter Danny Rombouts weten. Veel klachten gaan over de begeleiding in de touringcars. Dit zijn medewerkers van het kantoor van Connexxion en de chauffeurs hebben ook geen ervaring met de doelgroep. Bij een van de scholen moeten de kinderen 200 meter lopen omdat er geen touringcar in de buurt van de school kan komen.

Lees hier de hele brief van het PGCZ

Reactie gemeente Waddinxveen

Wethouder Schippers heeft inmiddels een memo naar de gemeenteraad verstuurd om uitleg te geven : “Zowel de gemeente Waddinxveen als Connexxion zijn vanzelfsprekend niet blij met de huidige situatie. Opstartproblemen vallen te verwachten bij ieder implementatietraject, maar de huidige situatie vinden wij niet acceptabel. Zowel vervoerder als gemeente(n) zullen alles in het werk stellen om de overlast te beperken en herhaling te voorkomen“. De gemeenteraadsfractie van het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld over dit onderwerp.

Advertentie