8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Zuidplas heeft week van de hondenpoepbestrijding

In de week van 20 tot en met 24 september vraagt de gemeente Zuidplas aandacht voor de overlast van hondenpoep in haar gemeente. Uit onderzoek blijkt dat overlast door hondenpoep hoog scoort bij inwoners.

In deze week staan we op verschillende plekken in de dorpen met de Zuidplasbus. Inwoners kunnen bij de bus gratis hondenpoepzakjes ophalen. Verder wordt op verschillende plekken graffiti op straat aangebracht om aandacht te vragen voor het probleem.

Buiten de honden uitlaatplaatsen zijn hondenbezitters verplicht de uitwerpselen van hun honden op te ruimen. Komende week controleren de BOA’s van de gemeente op verschillende plaatsen of de regels nageleefd worden. Op 20 september trapte wethouder Jan Willem Schuurman om 14:00 uur de actie af bij het speelveld ter hoogte van Kraagroos 23 in Zevenhuizen. De Zuidplas bus stond afgelopen week al in Moerkapelle en Zevenhuizen en is deze week nog te vinden op

Woensdag 22 september: Essepark in Nieuwerkerk a/d IJssel 15:00 tot 16:00 uur
Donderdag 23 september: Groene Hart park in Nieuwerkerk a/d IJssel 18:30 tot 19:30 uur Vrijdag 24 september: Moerenhout Park in Moordrecht 18:30 tot 19:30 uur

Advertentie