8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Buurtbudget Zuidplas maakt straten leuker

Heb jij een goed idee voor jouw straat of buurt? Een idee waardoor jouw straat bijvoorbeeld schoner, groener, mooier, gezelliger of vrolijker wordt? Doe dan een aanvraag voor het Buurtbudget Zuidplas en misschien krijg jij dan de financiële bijdrage van maximaal 500 euro. Met dat geld kan jij jouw idee uitvoeren!

Niet moeilijk

Aanvragen van een Buurtbudget is niet moeilijk, maar kent wel een aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden.

· Het idee helpt je straat/buurt vooruit;

· Iedereen moet mee kunnen doen of er gebruik van kunnen maken;

· Minimaal 3 initiatiefnemers/aanvragers

En wacht niet te lang! In 2021 krijgen de eerste tien leuke ideeën een budget. Kijk voor de volledige voorwaarden en aanvraagprocedure op www.stzo.nl/buurtbudget Of kom naar de dorpentour van de sociaal makelaars en dien je idee ter plekke in!

Dorpentour

In alle dorpen werken sociaal makelaars van Stichting ZO! samen met bewoners en organisaties die zich willen inzetten voor hun buurt. Sociaal makelaars helpen buurtbewoners op weg om zelf iets te organiseren of als vrijwilliger aan de slag te gaan. Zij ondersteunen in alle buurten bewonersinitiatieven en brengen bewoners en (gemeentelijke) organisaties met elkaar in contact.

De sociaal makelaars gaan op tour door de gemeente Zuidplas. Tijdens deze tour wordt de Actie BuurtBudget gelanceerd en gaan de sociaal makelaars graag met iedereen in gesprek. Dit gebeurt onder het genot van verse koffie en thee door de dames van “Coffee Cate”.

De dorpentour vindt plaats op 28, 29 en 30 september, van 10.00 uur tot 12.00 uur tijdens de weekmarkten:

  • Woensdag 29 september – Moordrecht
  • Donderdag 30 september – Zevenhuizen
  • Vrijdag 1 oktober – Nieuwerkerk aan den IJssel

Zuidplas Verbindt

Het Buurtbudget Zuidplas is een initiatief van Zuidplas Verbindt. Dit is een samenwerking tussen Stichting ZO!, gemeente Zuidplas en vele andere professionele en vrijwilligersorganisaties in Moordrecht, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen.

Wij sluiten aan bij bestaande netwerken, versterken de buurten en verbinden inwoners met elkaar. Door op dorpsniveau de krachten te bundelen ontstaan fijne buurten waar mensen iets willen betekenen voor elkaar. De gemeente Zuidplas wil een plek zijn vol leefbare en levendige buurten. Een gemeente waar jong en oud met plezier kan wonen en meedoen’ aan de samenleving.

Lief en leed straat

Naast dit project bestaat ook de Lief en Leedstraat vanuit Zuidplas Verbindt. Zie de onderstaande video met meer uitleg.

Advertentie