8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Orgel en trombone op dubbelconcert in Zevenhuizen op 16 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober verzorgen de jonge musici Iddo van der Giessen en Joram van Ketel een dubbelconcert van orgel en trombone in de Ontmoetingskerk van Zevenhuizen.

Trombone en orgel in concert staat garant voor een afwisseling van lyriek en vuurwerk. Joram en Iddo dagen elkaar voortdurend uit om de uitersten in dynamiek en timbre van hun instrumenten op te zoeken, van fluisterzacht tot meeslepend fel. Joram van Ketel studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In juni 2021 rondde hij zijn studie goed af met een reeks opnames van de trombone als uitgelezen en veelzijdig kerkmuziekinstrument. Iddo van der Giessen is musicus en historicus. Hij rondde cum laude zijn Master of Music af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Kerkmuziek studeerde hij aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

In 2018 presenteerden zij de goed ontvangen cd ‘Wachet auf!’ vanuit de Goede Herderkerk in Rotterdam. Hun repertoire strekt zich uit van de Venetiaanse renaissance tot hedendaagse muziek. Het programma in de Ontmoetingskerk van Zevenhuizen bevat dan ook muziek van oa Sweelinck, Vivaldi, Bach, Brahms, Bartholdy en Cocker.

De Ontmoetingskerk heeft een prachtig neo-barok Van Leeuwen orgel uit 1957. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106, 2761 AH te Zevenhuizen. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt €7,50, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang €5. Van harte welkom!

Advertentie