8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Zondag muziekmiddag in Swanla – Vertrek

Daniëlle Davidson (beeldend kunstenaar) en Hans van der Maas (klassiek accordeon) gaan op zondagmiddag 31 oktober in Theater Swanla in dit programma ‘Vertrek’ een symbiose aan tussen twee kunstdisciplines laten zien. Daniëlle reageert en initieert op de muziek van Hans met kleur en tekening op papier of iPad, en vice versa reageert Hans met geïmproviseerde muziek weer op wat hij ziet ontstaan. Voor het publiek is deze interactie goed zichtbaar vanuit de live-setting die gebruikt wordt, waarbij het ontstaan van het tekenen en schilderen wordt geprojecteerd middels een beamer.

Het bijzondere van dit project is dat podiumkunst en visuele kunst bij elkaar worden gebracht in één actie, meer dan alleen dia’s vertonen bij muziek. Muziek ontstaat tijdens de uitvoering, je maakt het mee en dan is het voorbij. Het verhaal wat hier ontstaat krijgt een extra dimensie omdat de tekeningen ook ontstaan tijdens het proces maar toch ook bewaard kunnen blijven – papier is geduldig.

Het programma bestaat muzikaal gezien uit een interessante mix van eigen improvisatie-composities van Hans, jazz-arrangementen, modern klassiek repertoire, et cetera. Het instrument accordeon is veelzijdig en rijk aan allerlei klankkleuren, nog extra versterkt door gebruik van elektronische middelen, zoals effectpedals en een loopingstation.

De voorstelling is om 15:00 in Theater Swanla op 31 oktober en kaarten kosten € 9.50 en zijn te bestellen via deze Website

Advertentie