vrijdag 29 maart 2024

RECO ZVH wint thuis vijfsetter van Talentteam Papendal

De heren van RECO ZVH speelden thuis in Swanla tegen het team van TalentTeam Papendal. Na een spannende strijd wisten de Zevenhuizense heren hun gewenste overwinning via de setstanden 25-27, 27-25, 15-25, 25-17 en 15-9 met 3-2 tot werkelijkheid te maken.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de geblesseerde Timothy Scheffers, een opgelopen hersenschudding in de vorige wedstrijd. De volgende basis kwam in het veld Bram Wiltenburg, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem en libero Mika Prins. Vanaf het begin nam TTP gelijk het initiatief en zorgde voor een lichte voorsprong. Met een sterke blokkering van Jochem Bloem wist RECO de achterstand om te buigen in een lichte voorsprong. Er ontspon zich een spannende strijd, waarbij de beide teams elkaar niets toegaven. Tot 25-25 bleef het onzeker wie de set ging winnen, maar met een Blok werd de strijd in het voordeel van TTP met 25-27 beslecht.

In de tweede set nam RECO het heft in handen en begon met sterke aanvallen van onder andere Max Nieuwstad een voorsprong 8-4 van te nemen. Het talentteam wist hierna wat meer tegenstand te geven met hun blokkering en wisselde coach Kristian van der Wel, Vincent van der Kraats voor Jeroen van Iperen. De tegenstander van RECO wist hun lengte aan het net goed te benutten en kon met hun blokkering het scoreverloop keren. Bij 19-22 nam RECO een time-out en dit had effect. Jeroen van Iperen wist te scoren en de Zevenhuizense heren kwam met 23-22 voor. In deze spannende eindstrijd wist aanvoerder Chris van Mullem de stand op 26-25 te brengen en uiteindelijk kon het blok van Benjamin Parkinson de setwinst met 27-25 binnen te halen.

Jeroen van Iperen bleef in de derde set in het veld staan. Het Talentteam ging nu weer voortvarender aan de slag en namen weer snel een voorsprong. Bij 7-11 moest coach Kristian van der Wel een time-out nemen, maar dit gaf niet het gewenste resultaat. Vervolgens werd Chris van Mullem vervangen door Mats Kruiswijk en halverwege kwam ook Vincent van der Kraats weer binnen de lijnen. In de eindfase kwam ook Sam van de Loo voor Max Nieuwstad in het veld. In de slotfase wist RECO met een goede service punten te scoren, maar het gat was te groot en TTP kon deze set met 15-25 winnend afsluiten.

RECO kon in de vierde set vanaf het begin het scoreverloop in hun voordeel brengen. Na een actie van Max Nieuwstad kwam hij ongelukkig terecht en moest geblesseerd afhaken. Zijn plaats werd bij 10-4 ingenomen door Chris van Mullem. De Zevenhuizense heren lieten zich daardoor niet van de wijs brengen en bleven goed scoren. Vincent van der Kraats wist met zijn aanvallen goed te scoren Coach Kristian van der Wel wisselde regelmatig Mees Sengers in om te serveren. RECO bleef door de service de druk op TTP te houden. Aan Benjamin Parkinson was de eer om met zijn blok de setwinst met 25-17 binnen te halen.

In de beslissende vijfde set ging RECO op dezelfde voet door en zorgde dat coach Arnold van Ree bij 4-1 een time-out moest nemen. Met een sterk driemansblok zorgde ervoor dat de voorsprong vergroot werd. Bij 8-4 werd er van kant gewisseld. In de eindfase wist Sam van de Loo met zijn aanvallen goed te scoren en kwam RECO op matchpoint. Aanvoerder Chris van Mullem kon deze verzilveren en sloot de set en wedstrijd met 15-9 af,

Door deze winst staat RECO niet meer op de laatste plaats en zijn twee plaatsen gestegen.

Voor RECO ZVH staat aanstaande zaterdag geen wedstrijd, maar komen zij 13 november in Barneveld tegen Simplex SSS in actie. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur, voor RECO weer een belangrijke wedstrijd, de tegenstander staat slechts één punt voor hen op de ranglijst.

RECO ZVH: Chris van Mullem (8)(Mats Kruiswijk), Bram Wiltenburg (1), Vincent van der Kraats (15)(Jeroen van Iperen (3)), Max Nieuwstad (14)(Sam van der Loo(3)), Benjamin Parkinson (8), Jochem Bloem (12), Mees Sengers, Mika Prins (L)

TalentTeam Papendal: Siebe Korenblek (11), Luuk Hoge Bavel (13), Thomas Sleurink (14)(Kees Merkx), Sil Meijs (12), Jelle Bosma (11), Guus Boer (20), Alek Aleksov (L)(Nick Marthrus (L))