8.5 C
New York
maandag 24 januari 2022

Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnotentest 2021

De Zonnebloem, afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel organiseerde ook dit jaar weer de Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnoten Test 2021. Natuurlijk is dat een beetje vroeg, nu de Sint nog niet in het land is. Echter, als hij er eenmaal is, heeft hij genoeg aan zijn hoofd om zich ook nog hiermee bezig te houden. Dan wil hij gewoon weten waar hij zijn pepernoten en kruidnoten moet halen. Dat kunnen we eenvoudigweg ook dit jaar weer ronduit zeggen: bij alle winkels die aan de test mee hebben gedaan.

Onze deelnemers hebben de pepernoten en kruidnoten die de Nieuwerkerkse supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Plus, alsmede onze bakkers Ammerlaan en Klootwijk gratis ter beschikking stelden uitgebreid en zorgvuldig getest. Waarbij de testers niet wisten van welke winkel het snoepgoed afkomstig was. Blind proeven dus.  De conclusie was dat alle lekkernijen prima waren.

Natuurlijk waren er accentverschillen en kwamen vooral persoonlijke voorkeuren naar voren. Sommigen houden niet zo van anijs, een ander slaat op tilt als iets echt zoet is, waarbij het voor de volgende niet zoet genoeg kan zijn. Waar de één problemen had met de taaiheid van de pepernoot, gaf de ander aan dat het fijn was dat je wat te kauwen had.

De essentie van het verhaal is dat onze deelnemers gewoon een heel gezellige ochtend hebben gehad. Waarbij de vrijwilligers van de Zonnebloem af en aan renden met Pepernoten en Kruidnoten alsof het zelf ook Pieten waren. En natuurlijk was het proeven onder genot van een vers bakje koffie, dan wel thee. 

Was er nou nog een pepernoot of kruidnoot die er voor de Zonnebloem testers bovenuit sprong? De pepernoten van Jumbo en de kruidnoten van Ammerlaan kregen de hoogste punten. Zoals gezegd ontliepen de scores elkaar niet. Dus ook bij de andere winkels in Nieuwerkerk aan den IJssel die aan deze test meededen kan je prima terecht voor pepernoten en kruidnoten.

Van de bijeenkomst hebben we een verslag op onze website gezet: https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel/ervaringen/2021/11/pepernoten-en-kruidnoten-test-2150

Advertentie
Advertentie