8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Yente en Daan krijgen eerste Jeugdawards van Zuidplas

Vrijdagmiddag 19 november 2021 werden de eerste Jeugdawards door burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Faris El Achrafi uitgereikt. Deze nieuwe gemeentelijke onderscheiding is speciaal voor jongeren in het leven geroepen. De uitreiking zou normaliter op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind plaatsvinden (20 november). Vanwege de lokale intocht van Sinterklaas is de uitreiking een dag vervroegd.

Twee jonge decorandi

Twee jongeren uit Zuidplas ontvangen de award uit handen van burgemeester Han Weber en kinderburgemeester Faris El Achrafi. Het gaat om Yente van der Weijde (7 jaar) uit Moordrecht en Daan van Straten (11 jaar) uit Moerkapelle.

Beide jongeren hebben zich vrijwillig ingezet voor hun jonge medemens door afzonderlijk van elkaar een flink geldbedrag in te zamelen voor respectievelijk Stichting Opkikker en Mercy Ships.

Jeugdaward of kunstobject

Yente en Daan ontvangen een Jeugdaward die is ontworpen door beeldend kunstenaar Mariska Palsgraaf uit de gemeente Zuidplas.

Mariska Palsgraaf is als ontwerper afgestudeerd aan de Willem de Kooning Kunstacademie. Zij richt zich in haar werk onder meer op objecten, de bebouwde omgeving, en op binnen- en buitenruimtes op grote en kleine schaal. Voor haar is de gebruiker een belangrijk uitgangspunt. Als ontwerper heeft ze de kans om zowel op de gebruiker als zijn omgeving invloed uit te oefenen. Verder is natuur een vast gegeven in haar werk zowel als aanleiding als onderdeel ervan. Elk ontwerp of object vertelt zijn eigen verhaal, gevisualiseerd door Mariska als ontwerper.

Ook een jongere voordragen voor een Jeugdaward? Dit kan ieder jaar voor 1 september. Kijk op www.zuidplas.nl voor meer informatie

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg