8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

ChristenUnie/SGP maakt kandidatenlijst bekend

 

De ChristenUnie/SGP in Zuidplas heeft bekend gemaakt wie er bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 op de kieslijst staan. Wethouder Jan Willem Schuurman (37, Nieuwerkerk aan den IJssel) is opnieuw de lijstrekker.

Andere kandidaten

De top van de lijst bestaat uit mensen die ook nu al in de raad zitten. De nummer 2 op de kandidatenlijst is huidig fractievoorzitter Cock van der Spek (54, Moerkapelle). Op nummer 3 staat Peter Molenaar (59, Moerkapelle). Hij is, als langst zittend raadslid, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. De nummer vier is Johan Snoei (37) Nieuwerkerk aan den IJssel). Hij heeft zich in de raad de afgelopen jaren ingezet voor mensen met een afstand tot de afstandsmarkt en een nette en groene openbare ruimte. Financieel expert Ard Bakker (51, Zevenhuizen) staat op plek 5 op de lijst. Het jonge raadslid Willem-Jan Verdoes (24, Moerkapelle) staat op plek 6.

Nieuwe kandidaten

Op plek 7 staat de eerste nieuwkomer; Rina Schuil-Stoorvogel (36, Nieuwerkerk aan den IJssel). Zij is een nieuw gezicht op de kandidatenlijst en adviseert nu het Rotterdams gemeentebestuur over het sociaal domein. Hovenier Erik van der Knijff (34, Moordrecht) maakt de eerste 8 compleet.

Afscheid

Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 keert Dagmar Ambachtsheer niet meer terug. Zij heeft een opgroeiend gezin en andere verantwoordelijkheden. Daarom heeft zij besloten om niet terug te keren op de kandidatenlijst. Dagmar Ambachtsheer: “Ik heb me de afgelopen tijd met veel liefde ingezet voor het sociaal domein. Het raadswerk zelf heeft me veel gebracht en in alle eerlijkheid ook gekost”.

Enthousiasme

Lijstrekker Schuurman heeft er zin in: “Met veel energie en enthousiasme ga ik de campagnetijd in! We hebben een zeer bevlogen en betrokken team met veel kwaliteit. Ik heb het volste vertrouwen in de kandidaten die op de lijst staan”.

Advertentie