8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Sporthal Kleine Vink opnieuw vaccinatielocatie in Zuidplas

Sporthal Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt de komende periode opnieuw ingezet als vaccinatielocatie. De GGD heeft vanwege de boostercampagne en ontwikkelingen rond de nieuwe Omikron-variant dringend verzocht dezelfde locatie te gebruiken als tijdens de vorige vaccinatieronde. Hierdoor kan er sneller gestart worden met vaccineren.

Vanaf 27 december start de GGD met het inrichten van de sporthal, zodat er begin 2022 gevaccineerd kan worden. Daardoor kunnen gebruikers zoals de korfbalvereniging geen gebruik maken van de sporthal in de komende periode. De gebruikers van de sporthal op woensdag 15 december ingelicht door de gemeente.

“We vinden het belangrijk dat er in de gemeente in het belang van de volksgezondheid snel een vaccinatielocatie komt, zodat onze inwoners dichtbij een nieuwe vaccinatie kunnen halen. Alternatieven voor de Kleine Vink waren er helaas op deze zeer korte termijn niet. We vinden het heel vervelend dat daardoor de gebruikers van sportaccommodatie Kleine Vink wederom niet terecht kunnen op hun thuislocatie. We realiseren ons dat dit grote impact heeft. Ik heb de gebruikers van de sportaccommodatie vandaag persoonlijk ingelicht. We zijn met hen in gesprek om te kijken of er een alternatieve plek voor hun sport gevonden kan worden.” Aldus wethouder Daan de Haas

Het is de bedoeling dat de GGD eind februari weer vertrekt uit de sporthal. De gemeente kijkt tegelijkertijd naar een andere locatie om in te gaan zetten als vaccinatielocatie. Op deze manier wil de gemeente voorkomen dat de sporthal in Nieuwerkerk steeds gebruikt moet worden.

Het doel is om landelijk voor eind januari 8,3 miljoen mensen te vaccineren. De GGD kiest voor de Nieuwerkerkse sporthal omdat er al bekendheid is met de sporthal als vaccinatielocatie. Doordat alle draaiboeken, plannen en inrichting al gereed zijn, kan er op heel korte termijn gestart worden met vaccineren.

Advertentie