8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Klanten Boodschappenkast verrast door grote donatie versproducten Albert Heijn Reigerhof

Klanten van de Boodschappenkast in Zuidplas zijn donderdag 28 januari verrast met een enorme donatie van versproducten van de Albert Heijn uit de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel. De supermarkt moest donderdagmiddag volledig leeggehaald worden in verband met een grote verbouwing van het pand, waardoor alle nog in de schappen aanwezige versproducten, die anders weggegooid zouden moeten worden, aan stichting de Boodschappenkast werden geschonken.

In de de laatste dagen voor de mega-verbouwing, waarbij de complete winkel wordt gerenoveerd én uitgebreid, werden veel kort houdbare producten al tegen gereduceerde prijzen aangeboden in de schappen. Alles wat donderdag om 16 uur nog in de winkel aanwezig was en wat niet retour kon naar het distributiecentrum, mocht door vrijwilligers van de Boodschappenkast meegenomen worden. Zo gebeurde het dat er zes auto’s en een vrachtwagentje volgeladen met brood, zuivel, diepvriesproducten, groente en fruit richting het kerkelijk centrum aan de Beijerinklaan reden, waar de stichting een deel van de ruimte in het kerkgebouw ter beschikking heeft voor distributie van hulpgoederen.

Stichting de Boodschappenkast helpt inwoners van Zuidplas die door omstandigheden tijdelijk ondersteuning nodig hebben in de vorm van wekelijkse voedsel-en goederenpakketten. Het gaat hier om gezinnen en alleenstaanden die niet in aanmerking komen voor de voedselbankhulp omdat hun inkomens op papier (soms enkele euro’s) te hoog zijn. Echter houden deze mensen in praktijk vaak minder over dan bijstandsniveau, omdat ze niet in aanmerking komen voor subsidies en/of toeslagen en daardoor in financiële problemen komen. De Boodschappenkast ondersteunt deze mensen voor de termijn van zes maanden en stimuleert hun klanten op verschillende manieren om hun leven weer op de rit te krijgen.

Dankzij de grote donatie van de Albert Heijn Nieuwerkerk aan den IJssel, zijn 23 gezinnen dit weekend alvast voorzien van gezonde groenten- en fruitpakketten, vers brood en diepvriesproducten, aangevuld met verse banketproducten zoals muffins, carrotcakes en donuts als extra traktatie.

De vestiging van de Albert Heijn in de Reigerhof zal op dinsdag 8 februari om 11 uur in volledig nieuwe en grotere vorm heropend worden. De winkel zal onder andere voorzien worden van een nieuwe vergrote “Sushibar” , er zal voortaan verse kip gegrilld worden in de winkel en ook zal de geur van verse grillworst in de winkel te ruiken zijn vanaf de heropeningsdatum. Men zal zich vooral gaan richten op versgemak voor het winkelend publiek uit de omgeving van Zuidplas.

Advertentie