8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

ExpEx Ervaringscafés voor jongeren in Nieuwerkerk aan den IJssel

Kernkracht gaat op 28 februari weer van start met het ExpEx Ervaringscafé in Nieuwekerk aan den IJssel. Het Ervaringscafé is een plek voor en door (ervaringsdeskundige) jongeren. Hier kunnen jongeren elkaar, ontmoeten, nieuwe contacten opdoen, ervaringen delen, workshops volgen en creatief bezig zijn.

De activiteiten krijgen vorm vanuit de wensen en behoeften van jongeren zelf. Het is een plek waar jongeren zich veilig kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Het idee is ontstaan vanuit behoefte van ervaringsdeskundige jongeren en hun eigen ervaring en het geluid wat ze vanuit andere jongeren hoorden: eenzaam en ‘anders voelen, over het missen van een plek waar je heen kunt als je ergens mee zit, of als je wat gezelligs wilt doen maar de sociale contacten daarvoor mist, ‘Samen’ is hierbij een kernwoord; samen koken, samen eten of samen muziek maken, samen delen, samen zijn.

Ervaringscafés worden in elke regiogemeente in Midden-Holland georganiseerd. In Nieuwekerk a/d IJsel zal die vanaf 28 februari elke 2e maandag van 19:00 tot 22:00 en elke 4e maandag van 16.00 tot 19.00 uur plaatsvinden bij jongerencentrum `t Blok, IJsermanpad 1 in Nieuwekerk aan den IJssel. Voor meer informatie mail naar mjansen@kernkracht.nl / www.kernkracht.nl

Advertentie