8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Oude schoolplaten ‘aan de wand’ bij de Oudheidkamer Nieuwerkerk


Op zaterdag 5 maart wordt door wethouder Verbeek de expositie aan de Wand geopend. De historicus Johan Knoester, bestuurslid bij de HVN heeft uit de collectie van de oudheidkamer een expositie samengesteld van oude schoolplaten. Deze zijn verder voorzien met een toelichting, details en achtergronden van de plaat.

Elke 1e zaterdag van de maand is deze expositie gratis te bezoeken in de Oudheidkamer van de HVN. Zolang de voorraad strekt is voor de bezoekers gratis beschikbaar een historische boekje over Nieuwerkerk aan den IJssel in woord en beeld. Dit boekje van de heren Guijs en Ladage is ooit in 1989 verschenen en de HVN heeft er nog een stapeltje van in bezit gekregen en deelt de boekjes nu uit.

De expositie is tot en met 3 december in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Nieuwerkerk aan de ‘s-Gravenweg 6a in Nieuwerkerk aan den IJssel. De Oudheidkamer is elke eerste zaterdag van de maand open tussen 14:00 en 17:00 uur of op afspraak. Meer informatie is terug te vinden de website van de Historische Vereniging.

Advertentie