8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Moerkapels verkiezingdebat in Op Moer

Op donderdagavond 3 maart is er in dorpshuis Op Moer aan de Raadhuisstraat in Moerkapelle een verkiezingsdebat met oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart aanstaande. Hoewel de 8 deelnemende partijen geacht worden om voor de gehele gemeente Zuidplas er te zijn, staat deze avond in het teken van het dorp Moerkapelle.

Waar voor staan de partijen als het om Moerkapelse zaken gaat zoals woningbouw, mobiliteit, voorzieningen, winkels, kinderopvang, duurzaamheid nu en in de toekomst van het dorp. In vier debatronden wordt er afgetrapt door twee partijen over het onderwerp die elk 1 minuut een statement mogen maken en daarna 3 minuten met elkaar in debat gaan. Daarna komt er een stelling van debatleider Henri Pool waarop politici en publiek een mening mogen geven door middel van een groene of rode kaart. Daarna mogen alle partijen meedoen waarbij inwoners vragen mogen stellen.

De debatrondes zijn:

  1. Woningbouw in Moerkapelle; hoe moet het nu verder met Moerkapelle qua Woningbouw
    aftrap door ChristenUnie/SGP en de SP
  2. Mobiliteit rondom de Moerkapelle; Hoe gaat de politiek er voor zorgen dat Moerkapelle ook in de toekomst goed bereikbaar is?
    aftrap door D66 en Nieuw Elan Zuidplas (NEZ)
  3. Duurzaamheid in Moerkapelle; op welke manier moeten de inwoners van Moerkapelle de komende jaren bezig gaan met duurzaamheid
    aftrap door PvdA/GroenLinks en VVD
  4. Voorzieningen in Moerkapelle; Hoe ziet de toekomst van de voorzieningen in Moerkapelle eruit
    aftrap door CDA en NGP

Na de debatrondes mogen de partijen allemaal een statement maken en de aanwezigen uitleggen waarom ze juist op hun partij moeten stemmen.

De zaal gaat om 19:15 uur open en het debat duurt tot 21:15 uur waarna er met een drankje eventueel met de polici kan worden nagepraat.

Advertentie