8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Zuidplas over 4 jaar: “2e supermarkt in Zevenhuizen?”

In het afgelopen jaar is al veel gesproken in de lokale politiek over een 2e supermarkt in Zevenhuizen. Eén van de politieke aanjagers van dit onderwerp is VVD-er Leendert Karreman.

Eerder bleek al dat alle partijen voorstander zijn van een 2e supermarkt in Zevenhuizen. Met de verkiezingen in zicht gebruiken meerdere partijen het onderwerp om onder de aandacht van potentiële kiezers te komen. Ondanks dat alle partijen graag een 2e supermarkt in Zevenhuizen zien verschijnen zijn de partijen het nog niet eens over de locatie waar de 2e supermarkt van Zevenhuizen gevestigd zou moeten worden.

Hieronder leest u de volledige antwoorden van de partijen op de vraag: “Is de 2e supermarkt in Zevenhuizen over 4 jaar geopend? Waar staat deze?”

Dankzij de VVD is het besluit genomen dat de supermarkt er komt. Wij gaan ons best doen dit binnen 4 jaar te realiseren, maar dit kan lastig worden. Daarom komen wij ook nog met een initiatief voor een tijdelijke supermarkt.

Het heeft onze voorkeur de supermarkt buiten de Dorpsstraat te vestigen, bij voorkeur richting het Koningskwartier.

Deze zal er zeker komen. Wat ons betreft zo snel mogelijk en wel noordelijk van het bestaande dorp. In de dorpskern van Zevenhuizen is het realiseren van een tweede supermarkt niet mogelijk omdat daar de ruimte ontbreekt en we dan helemaal vast komen te zitten met auto’s die in- en uit willen rijden. We willen ook niet dat er een tweede winkelcentrum op de locatie van het bestaande afvalbrengstation komt, want we willen deze behouden.

Dat hopen wij voor de inwoners van Zevenhuizen. Buiten het dorp, wellicht plek op industrieterrein De Onderneming

Als het aan de ChristenUnie/SGP ligt wel. Wat ons betreft heeft een locatie in de dorpsstraat van Zevenhuizen de voorkeur. We weten namelijk dat andere winkeliers dan ook profiteren van zo’n tweede supermarkt. Als een locatie in de dorpsstraat niet haalbaar is, willen we ook kijken naar andere locaties in het dorp.

Over vier jaar (en al veel eerder) hopen we op een nieuwe supermarkt. Deze kan waarschijnlijk niet in de dorpstraat, maar wel op een locatie daar vlakbij. Er moet dan ook voldoende parkeergelegenheid komen.

Voorop staat dat er een tweede supermarkt moet komen in Zevenhuizen! Daar hebben wij als CDA al eerder tot opgeroepen. Het kan voor de leefbaarheid van het huidige centrum goed zou zijn om hem hier te bouwen, als dit met het oog op veiligheid en logistiek moeilijk te realiseren is kan het daarbuiten.

Ja, D66 is voor de komst van een tweede supermarkt in Zevenhuizen, Bij voorkeur in de Dorpsstraat. Kan dit niet dan elders op een daarvoor geschikte plek in Zevenhuizen.

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie “Hoe ziet Zuidplas er over 4 jaar uit?”. Deze vraag stelde Gouwe IJssel Nieuws eerder aan haar lezers. De vragen die zijn ingestuurd zijn door de redactie van deze website samengevoegd tot een aantal vragen. De vragen zijn voorgelegd aan alle politieke partijen die in Zuidplas meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. VVD, Christenunie/SGP, CDA, PvdA/GroenLinks, Nieuw Elan Zuidplas, SP en D66 hebben de vragen die inwoners gesteld hebben van een antwoord voorzien.

Advertentie