8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Twee musea in Zevenhuizen op zaterdag 26 maart geopend

Zowel museum Ons Verleden als museum Ons Molenverleden zijn zaterdag 26 maart open van 13.30 tot 16.00 uur. Adres voor beide musea: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, toegang is gratis.

De benedenverdieping is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat. Naast de reguliere collectie met veel voorwerpen en foto’s over deze dorpen, is een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen. Deze tentoonstelling is alleen deze maand en de volgende maand nog te zien. Op de tentoonstelling is veel over WOII te vinden, waaronder diverse voorwerpen die wij in bruikleen van derden hebben ontvangen. Natuurlijk hebben we ook diverse lokale WOII-foto’s, zowel in de tentoonstelling als extra in een andere ruimte. Daarnaast kunt U gedurende de duur van de tentoonstelling ook een op WOII gebaseerd ganzenbord (‘Laf en Flink tijdens Hinkepink’) spelen.

U kunt bij ons terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen wij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied.

Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, wordt extra aandacht besteed aan de molengeschiedenis en molenaars van de molens rondom de Rotte. Deze keer is er ook een uniek boekje over de watermolenaars van de Zuidplaspolder in te zien..

Advertentie