8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Grotere gemeenteraad Zuidplas geïnstalleerd

Op woensdagavond 30 maart is de gemeenteraad van de Zuidplas geïnstalleerd door burgemeester Weber. In totaal mochten 29 gemeenteraadsleden de eed of de belofte afleggen. Dit zijn twee raadsleden meer dan voorheen, door de groei van Zuidplas als gemeente.

“Het algemeen belang is meer dan de optelsom van al die individuele belangen. Er zit volgens mij iets meer in, van ons allen. Naar mijn overtuiging zit er ook iets in wat goed is voor de toekomst, niet alleen voor in het hier en nu. Men zegt niet voor niets dat regeren vooruit zien is. We lenen de wereld, dus ook Zuidplas van onze kinderen en kleinkinderen. Maar zoals gezegd hangt uw weging van het algemeen belang af van uw politieke opvattingen en laten we hopen van het politieke debat dat we hier in deze zaal met elkaar zullen vieren. Het debat waar al die opvattingen langs komen en we elkaar toetsen op die opvattingen en argumenten die daar voor gebruikt worden in deze raad. Maar altijd hopelijk met het oog op de bal en niet op de mens” hield burgemeester Weber de huidige en nieuwe raadsleden voor.

De wethouders die wederom op een kieslijst stonden (Jan Willem Schuurman en Daan de Haas) werden opnieuw geinstalleerd net als 18 gemeenteraadsleden die vorige periode ook al raadslid waren. 3 raadsleden zijn een korte of langere tijd weggeweest en keren terug en 6 raadsleden zijn geheel nieuws in de gemeenteraad.

De gemeenteraad bestaat nu uit de volgende leden:

De raadsleden legden de eed of de belofte af waarbij nadat burgemeester Weber de hele eed en belofte had voorgelezen, door te zeggen bij de eed “Zo waarlijk helpe mij God Almachtig!” en bij de belofte: “Dat verklaar en beloof ik!”. Nadat alle namen waren opgeroepen bleek burgemeester Weder raadslid Willem de Jong van NEZ vergeten te zijn. Nadat deze fout hersteld was en de Jong alsnog de Eed had afgelegd was de hele gemeenteraad geïnstalleerd. Benno de Ruiter legde de Eed digitaal af door ziekte.

Als straks het nieuwe college wordt gepresenteerd, stromen enkele raadsleden door en komen er nieuwe raadsleden in de raad.

Advertentie