-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Honderden Nieuwerkerkers zwaaien Plus eigenaar Herman Wensveen uit bij zijn pensioen

Op vrijdagavond 22 april stond er een lange rij tot buiten het winkelcentrum voor de Plus supermarkt in winkelcentrum Dorrestein met (oud) personeel, klanten, leveranciers en buren die Herman Wensveen gedag kwamen zeggen. Wensveen vindt het nu welletjes geweest en gaat met pensioen. De Plus supermarkt blijft en krijgt een andere eigenaar.

Wensveen zit al lange tijd in Dorrestein, eerst met een losse supermarkt en drogisterij. Hij liet zich in 2005 niet uit het veld slaan toen een brand in het winkelcentrum zijn drogisterij in de as legde. In de nieuwbouw nam de Plus een centrale rol in en kon later, door vertrek van een winkel, verder de supermarkt uitbreiden. Wensveen was geliefd bij zijn personeel, zowel jong als oud.

Veel mensen kennen hem als een sociale man die vaak lokale organisaties hielp met van diverse giften, van lunchpakketten voor op excursie tot aan de enorm populaire historische plaatjesactie in samenwerking met de Historische Vereniging Nieuwerkerk. Zaterdag 23 april sluit hij de deur definitief om 18:00 uur en wordt er in het weekend een inventarisatie gedaan. Maandag gaat de Plus weer open maar dan onder leiding van een nieuwe eigenaar, voor Wensveen de eerste dag met pensioen.

Advertentie