8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Vrees om lege subsidiepot ‘Groen dak’ ondanks toezegging

Algemeen bestuurslid Anneke Heinecke(PvdA) van het Hoogheemraadshap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft schriftelijke vragen gesteld over de Subsidieregeling Groen dak binnen het waterschap. Afgelopen week werd bekend bij o.a. de NOS dat aanvragers bedrogen uitkwamen bij een aanvraag.

Het bleek dat een inwoner die een groen dak wilde aanleggen vooraf van zijn waterschap te horen kreeg dat hij hiervoor in aanmerking kwam. Hij mocht de subsidie echter pas aanvragen als het dak gerealiseerd was. Toen hij vervolgens na beëindiging van de werkzaamheden de aanvraag indiende kreeg deze inwoner te horen dat de subsidiepot inmiddels leeg was (opgebruikt)” stelt Heinecke in haar inleiding.

Deze werkmethode baart het Algemeen Bestuurlid van het waterschap wel zorgen :”Bij navraag is ons gebleken dat dit vaker voorkomt. Diverse waterschappen hanteren de regel dat je de subsidieaanvraag pas kan indienen als de werkzaamheden hiervoor gereed zijn. Het gevolg hiervan is dat sommige aanvragers ondanks een mondelinge toezegging vooraf later bij de officiële aanvraag alsnog achter het net vissen. Voor mensen met een kleine portemonnee is dit een groot probleem“.

Daarom vraagt ze aan het Dagelijks Bestuur hoe deze regeling binnen Schieland en de Krimpenerwaard is geregeld, of inwoners van het waterschap deze zelfde risico’s lopen en welke subsidies een soortgelijke risico hebben waarbij ondanks toezegging men achter het net vist. Indien er van dit soort regelingen zijn wil Heinecke dat deze worden aangepast.

Advertentie