8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Werkzaamheden Groenendijk vorderen – stuk Kortenoord naar Klein Hitland nu afgesloten

De werkzaamheden aan de Groenendijk tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Ver Hitland vorderen gestaag. Vanaf dit weekend is het gedeelde tussen Parc de IJsselhoeve en het buurtschap Ver Hitland weer open voor verkeer. Het deel tussen de Steenovens en Kortenoord is nu afgesloten voor al het verkeer, ook voor wandelaars en fietsers.

De dijk langs de Hollandsche IJssel krijgt over 3,5 kilometer een reconstructie en daarvoor zijn al veel werkzaamheden verricht. Op het deel dat nu opengesteld is zijn de bermen nog niet aangevuld en is de verplichte snelheid nog 30km per uur. Sommige plateau’s moeten nog worden afgewerkt en zijn de overgangen daardoor nog stroef. De doelstelling van de gemeente Zuidplas is eind mei met de weg klaar te zijn.

De reconstructie was hard nodig, het asfalt was afgesleten en de bermen waren verzakt. Op de weg gold inmiddels een maximumsnelheid van 30 kilometer. De gemeente Zuidplas had op diverse plekken kunstmatige wegversmallingen aangelegd om de snelheid af te remmen.

Verkeer vanaf Kortenoord richting Capelle kan via Parc de IJsselhoeve via de ‘s-Gravenweg en Hitlandselaan. Fietsers worden met borden omgeleid door Park Hitland. Verkeer kan nu wel weer vanaf de Capelse kant van de Groenendijk via Ver Hitland tot aan de steenovens rijden.

Advertentie