8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

PvdA stelt vragen over gebruik Glysofaat op pachtgrond Hoogheemraadschap

De fractie van de PvdA in het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft schriftelijke vragen gesteld over het gebruik van Glyfosaat op gronden die worden gepacht van het waterschap. Afgelopen weken werden meerdere velden gespot die mogelijk door gebruik van dit gif niet groen maar geel uitsloegen.

De Rijksoverheid heeft het gebruik van deze stof toegestaan aan boeren en telers toegestaan, net als gebruik voor thuis in de tuin. Gebruik door hoveniers en waterschappen van de stof is niet toegestaan en het mag ook niet gebruikt worden voor onkruidbestrijding in de openbare ruimten.

De PvdA wil weten of het verbod op Glyfosaat is opgenomen in tijdelijke en doorlopende jaarcontractien van het Hoogheemraadschap. Volgens de partij is hier een mogelijkheid door verbod van de stof duurzaam gebruik van de waterschapsgronden te bevorderen. Bestuurslid Anneke Heinecke vraagt het dagelijks bestuur of er ook andere mogelijkheden zijn om de gronden duurzaam te gaan gebruiken.

Advertentie