8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Terugblik koningsdag 2022 Zuidplas : veel te doen in de dorpen

In de vier dorpen en in het buurschap Oud Verlaat was er van alles te doen tijdens de viering van Koningsdag. Na 2 jaren van stilte door de coronacrisis mocht er dit jaar weer van alles worden georganiseerd. Deze toestemming om iets te mogen organiseren kwam voor de oranjeverenigingen erg laat waardoor in sommige dorpen nog niet het hele programma aangeboden konden worden. Desondanks werd er van alles geregeld om er toch iets van te maken. De foto’s staan allemaal op het Facebookalbum van Zuidplas.

Moerkapelle

Moerkapelle begon de avond ervoor al met optredens en overdag was het erg druk met vrijmarkt en de activiteiten die gepland stonden. Het gemeentebestuur kwam poolshoogte nemen en zong ook mee met de aubade. De activiteiten waren vooral gericht rondom dorpshuis Op Moer en het plein voor het dorpshuis.

Moordrecht

Moordrecht had een uitgebreid programma bedacht en op de diverse plekken was het dan ook druk. Het begon met de opening van de koningsdagexpositie in de Dorpskerk door kinderburgemeester Faris El Achrafi. Daarna was er op het Kerkplein een uitgebreide Aubade met onder andere De Walvis, het in Moordrecht wereldberoemde lied. Wie een reptiel wilde hebben kreeg een reptiel om de nek tijdens de reptielenshow, traden lokale en bekende Nederlandse artiesten op, was er een hardloopwedstrijd, een autopuzzeltocht en een fietspuzzeltocht en een vrijmarkt. Moordrecht kan terug kijken op een geslaagde dag. Onderaan dit artikel staat een filmpje van de aubade.

Nieuwerkerk aan den IJssel

In Nieuwerkerk waren alle festiviteiten gecentreerd rond het Oude Dorp. Het was goed te zien dat er na 2 jaar geen vrijmarkt, de zolders overvol waren geraakt en daardoor waren er heel veel kleedjes te vinden aan de Kerklaan, Trompstraat en Dorpsstraat. Maar nog meer mensen kwamen kijken en soms kopen bij deze kleedjes en genoten van DJ en zanger bij de kruising in het Oude Dorp. Dat was ook het middelpunt van de braderie, waarbij van alles te krijgen was, van tweede handsbeeldjes tot aan oranje cupcakes.

Zevenhuizen

In Zevenhuizen werd er al vroeggestart met de lawaaioptocht waarna burgemeester Weber de prijs mocht uitreiken aan de winnaar. Stichting Oranje Zevenhuizen had bewoners opgeroepen om in de ochtend leuke activiteiten voor de buurt te organiseren. In een aantal buurten wilden de bewoners ook zelf graag een handje helpen om er een leuke Koningsdag van te maken en zij organiseerden leuke (oud Hollandse) spelletjes voor de kinderen. Er reed een Feestkaravaan door Zevenhuizen (zie video) en de dag werd afgesloten door een spetterend feest in de Dorpsstraat met  en maakte Mr. Mitch’s Groove Sensation met live muziek er een gezellige boel van met vele Zevenhuizenaren.

Advertentie