8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Lezing SBKZ : “150 jaar Mondriaan” door Henk Wassink

Stichting Beeldende Kunsten Zuidplas (SBKZ) organiseert op 10 mein een lezing over Mondriaan  in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.  De lezing duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur met korte pauze halverwege.                                   

Onze spreker zegt: Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Mondriaan in Amersfoort werd geboren. De stad Amersfoort besteedt daar op verschillende manieren aandacht aan met diverse activiteiten. Maar waarom zouden we dat feit alleen in Amersfoort vieren? In een speciaal samengestelde lezing volg ik zijn oeuvre vanaf zijn jeugd, met name in Winterswijk, tot en met zijn laatste werk in New York. Zo ontdekken wij zijn consequente weg naar de abstractie. En oh ja, hoe klinkt horizontaal en verticaal eigenlijk in de muziek!                           

U kunt vanaf heden hiervoor inschrijven: een mail naar sbkzuidplas@gmail.com volstaat. Vrienden van SBKZ betalen slechts € 5, overige belangstellenden betalen € 10. Te voldoen op bankrekening: NL85RABO0316 1614 89 t.n.v. stichting Beeldende Kunst Zuidplas. o.v.v.  Lezing Mondriaan en uw naam.

Advertentie